沈陣營第二百零八期 - 沽PUT做淡幾十年,大師仍在解放前

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
\|/
好多人等緊喎,一開冇耐幾球買@5.75, 都唔知有冇平嘢執,有冇人唔要貨要錢
估唔到呢隻咁hit
股王騰訊份業績屌唔屌得過?
開put好似有得諗
我好似第二次睇呢件事
所以唔洗怕, 一早通哂天
全個中環都知
年年增加派息,我有40手均價5.2左右,收咗息冇計,即係當廿萬多啲成本,一年收皮幾嘢息,只要唔係大幅度股價跌,好過擺銀行,邊有咁高息口呀

唔講股價,加按都係2.15厘,就當派5厘息俾你,大數量都好可觀,5蚊時入2球買到接近廿萬股,年收廿幾萬利息,fatfat嘅被動收入

都講咗如果家陣去泰國退休,除咗要擺嚿錢去泰國銀行之外,香港有30萬股樓寶做被動收入,過去已經係皇帝

香港退休如果搞掂住嘅問題,揸住呢堆樓寶唔大使都優勝過打工,為起都2皮幾3皮收入,毒撚正路夠
師父可能今晚爆seed, 話樓市見底, 大家快D入貨, 一年升五成
捉你去訊滙掃地!
掃師父啲煙頭都有排係掃呀
師父睇咗流浪地球
學吳京同歸於盡
樓寶今日除淨!

冇位入
大數量嘅樓寶係真正被動收入,唔需要mon住股市買入賣出,瞓喺喥收錢,仲係追住通貨膨脹嘅收入,唔使驚唔夠使,今日大家樂50蚊食個飯,我收萬幾蚊一年息,他日大家樂100蚊個飯,我會收2萬幾三萬利息

租金會隨物價上升
有咗被動收入,可以打份hea工又可以,我話最好去QBHouse亂鳩咁剪啲撚屌個頭,剪到狗牙咁,收皮半嘢一個月,正宗過日神,唔高興唔撈
17年時計過,300手樓寶大約300萬,如果有100手打底,利息變股票,再加每月買1手咁計,其實都好快實現,快者可能十年之內已經做到
政府掃埋啲死場托市,租金好難跌
cfu一開淡倉就俾大户追擊
已開定下期
沈陣營第二百零九期 -師父祝福,金價實仆,師父睇好,金平過草
https://lihkg.com/thread/1041594/page/1
劏房波條陷家剷九成係叫自己啲老婆仔女叔伯兄弟大手掃死場
傻既, 掃哂D煙頭師父冇得執, 仲邊有做人既樂趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞