沈陣營第二百零九期 -師父祝福,金價實仆,師父睇好,金平過草

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

沈門最高指示

徙置區大堂公告

沈門朝聖區,新入門必讀

https://lihkg.com/thread/390469/page/1

2018近照

大家繼續happy等大師兄回歸,新入黎既d j 圖唔該放得好d。
last post
沈陣營第二百零八期 - 沽PUT做淡幾十年,大師仍在解放前
https://lihkg.com/thread/1030537/page/1
仆街愈上愈有力....cfu一開淡倉就畀大戶針到盡!!!
樓王改標題好有創意 d靈感源源不絕

師父\|/
見到2018近照,
2019近照會唔會係咁

\|/
\|/
想整塊樹葉喺佢個口
"唔撚係掛! 又升!"
\|/
\|/
\|/師父
\|/

開始有啲咩都唔識新人出世啦
大家要注意下
\|/
又有新po 師父萬歲 \|/
借錢投資唔係問題,睇息口,借到平錢對自己有信心嘅可以諗

假設2017年頭,加按層樓套200萬,年利率2.15%,預借2年後還返佢,好多有樓業主會咁做

穩陣嘅買A級債,用50%槓桿,即300萬債,收3厘年利率,實際係4.5厘,套息差

搏嘅買股票,例如700,1正股2期權咁買,稍安全嘅買reits,搏到樓寶/823就息價齊賺

亦有人會一開二或者買車位工廈

因為每個月還,有壓力測試,就算投資投機損手都唔會瞓街,亦唔會冇飯開,除非失業冇收入一年半載

做200萬加按食埋1.5%回贈,正常嗰度夠3個月供款以上

可以講比儲嘅話會快
\|/
證券行孖展唔好制,息口高兼輸到某一水平唔補錢會強行平倉,即係call loan, 20%通常就會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞