沈陣營第二百零八期 - 沽PUT做淡幾十年,大師仍在解放前

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
師傅話 差唔多尾聲
尾水
係,環球基本因素唔得,收水加息師父繼續J緊
我? 放證券行
萬里長城長又長
我的尾水比它長
師父又講388,話3嚿水以上諗都唔使諗掟貨,家陣270都頂咁滯,我唯有貼呢張圖,由佢講完最差時都冇到過

貼錯,搵唔番185啲位沽港交所張圖
185沽港交所張圖經典,都冇返過去185
今日D牛証走左8000張
今日入左好多平牛
主力沽
師父繼續睇淡樓市,本地地產股佢梗係唔睇好,仲講緊新雄雞賣樓同業績,新雄雞半隻reits加物業管理,賣樓稍差唔會影響佢派息。

師父都仲係用緊以前嗰套
瞓覺 唔通真係mon住美股,啋佢都傻
"不義之財於佢如浮雲"
佢幫倫敦金佬打工過喎
聽講佢仲同人賭港元會取消聯繫滙率
\|/

起身睇吓,賬面賺咗幾蚊美金
今日轉多6萬去富途港股,原來十萬以上先有串流報價,入得5萬
貿易問題嚴重 萊蒂澤:中美仍需努力
02月28日(四) 02:00

中美第7輪貿易談判結束後,美國總統特朗普決定押後加徵關稅期限。美國貿易代表萊蒂澤(Robert Lighthizer)周三(27日)出席國會聽証會表示,中美兩國仍需努力,以達成貿易協議和結束爭端。他又形容,目前是華府貿易政策制訂者面臨的「最嚴峻」局面。

萊蒂澤出席美國眾議院籌款委員會聽證會時表示,中美面臨的貿易問題非常嚴重,甚至無法通過承諾購買更多美國商品解決,美國需要制訂新的貿易規則。他重申,中國需在知識產權和技術轉移的問題上,推行結構性改革,以創造更加公平的競爭環境。

對於過去的中美貿易談判,萊蒂澤並不認為一場談判就會改變美國對中國的做法,或改變兩國關係,有關談判或會持續舉行。不過,他亦承認兩國在過去的談判取得部分進展,美國需要有採取單方面行動以執行協議的能力,亦會阻止中國令人民幣貶值。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞