沈陣營第二百零八期 - 沽PUT做淡幾十年,大師仍在解放前

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
所以好多嘢事後睇容易,當時就未必,其他唔講,以樓寶4.6時幾多人敢買? 包括我都冇買,咁熟識嘅股票而且有貨喺手嘅,係都把握唔到機會大注買落去

事後睇包括我自己都覺得點解自己咁細膽?
咁我又唔主張,無謂搵命搏,咪慢慢累積,用耐力取勝,我深信一樣得嘅
自從買左樓
個人投資取向越來越保守
照顧屋企係男人責任,保守正常嘅

收到 師父
嘩,副眼鏡濛到咁睇股市,天機喎
agger
尤其是係而家要讀書真係好易
2008 年後因為compliance 要求開左好多唔同位置既專業試,要考牌又係唔難
而你有一門專業旁身就易上位d
但係好多人就係連考都廢事,日日等天災人禍冚家剷

潛了,一講呢d 又會有人出黎屌鳩我
坤哥
我睇好你嘅,他日成為中上流階層根本意料中事
係心態同思想問題
日日係到怨 好多人都係諗住一世靠份糧
叫佢買下股票 學下投資 又話無錢 怕蝕錢
到見人地玩到靠股票投資 可以有唔錯的生活
佢哋就會屌人地吸血鬼 社會唔公平點點點
又講到個時買係人都發達 但佢地又唔會買
一出糧就拎哂黎享樂去旅行 少少都唔會留番 之後就屌買唔到樓 根本佢地連個本都無
香港真係好撚多呢類年青人
股市嘅嘢,順勢而為最好,升市搵錢,熊市旅行,一般贏錢嘅係靠升市,開淡倉發達嘅除咗師父手下敗將索羅斯之外,只有連登咁撚神奇,賣樓開淡倉話發達,輕鬆贏7位數喎,都on9嘅,正常講梗係升市加按套嚿錢大注買正股坐貨等升,17年就有人200蚊入700坐到400蚊走貨,贏層樓返嚟,報紙有報道,1正股2期權咁買有人大大注贏過大錢
認眞講
熊市賺點小錢嘅人
好多時牛市都係睇字
多謝資訊
所以你話連登幾多蠢人吖,冇常識嘅,咁都信,倉又冇乜鳩證明都冇,喺app背後係人係狗都唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞