測量(GP, BS, QS)討論區11

1001 回覆
21 Like 12 Dislike
呢一段係quote你之前個post既
因為上面講左係整合唔同post既資料
所以冇落到source

btw我都想知你宜家對呢行有咩睇法?
好想聽下 新人here
我想問批 eot 如果只批准工作天(星期一至六)入面既event
但計extension of contract completion date 個時就用日曆天
咁樣某程度上contractor 每七日EOT就會少咗一日做嘢(星期日)

大家批開係點做?定係批EOT都要工作天計算?
On9 , eot點會咁批
你則師定qs
Qs, eot 點批關你差事
當我係Pm / 則師
話我on9 無所謂
但麻煩簡單解答下應該點做
或者等我再問得簡單啲
當星期一開工,工期六日,應該星期六完工。
但星期五八號風球
咁因爲星期日唔開得工
實際要星期一完工
咁應該點去演繹EOT Assessment
以GCC1999為例
Grant eot 開你幾時開工春事
我想問批 eot 如果只批准工作天(星期一至六)入面既event
但計extension of contract completion date 個時就用日曆天
咁樣某程度上contractor 每七日EOT就會少咗一日做嘢(星期日)

大家批開係點做?定係批EOT都要工作天計算?
或者等我再問得簡單啲
當星期一開工,工期六日,應該星期六完工。
但星期五八號風球
咁因爲星期日唔開得工
實際要星期一完工
咁應該點去演繹EOT Assessment
以GCC1999為例
Grant eot 關你幾時開工春事
Qs都唔多好景
Arc_dis 呢間野係咪有手有腳都請
Ok我話返俾個Frd知先
感謝你巴打
你睇撚左條clause 未?
任何contract 既精神都係:
你阻左人地幾多日,就要真係俾番幾多日人地做野,唔可以借d耳搵佢笨7去閹佢應得既開到工既日子

不過星期日應該都會照計做工作天?地盤星期日應該都會有人開工
[突發]
琴日ball y 叫我interview, 有無ching可以過兩招黎
我一月apply, 依家先有interview
垃圾公司咪撚入
我淨係想番香港咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞