測量(GP, BS, QS)討論區11

1001 回覆
21 Like 12 Dislike
16.5 18.5 19都聽過
邊間
會唔同?
未有人講底褲單野既
真咩 好假
單野好似係Northcroft發生
好玩唔玩玩奶罩
有冇ABS覺得自己人生係零

日日係到出site,影相,打report
但好多ABS連survey report都做到pat屎咁
想問下巴打,之前ive bs grad,有做過abs,覺得做野間公司無咩發展空間,轉左去做pc,工作量少好多,想襯機讀番個學位,有咩好提議?應該讀番bs相關既學位定project management相關學位?
Smart Sir個時一個人做晒影相Mark Plan做Report, 做Hammer Taping
想問各位師兄覺得Graduate Project Manager點
見Ar_p Ar__dis T&T都有請,會唔會係伏
Graduate都做PM 騎係我上面 想轉行做survey了
基本上都知知地
但通常見都係由consultant升上黎,少見fg一入就做pm,考嘅牌係rics pm好似冇其他認受性咁高
係咪應該做BS QS考個牌先有保障啲
一腳踢就一定嫁啦,但我想講就算當你係用公司template,係影相既角度、點取境其實都睇得出一份report pro唔pro,係要練嫁
不過尼樣野我都自認弱,其他人都係一埋位就做,好少同你講要點做,點樣影相,邊D位要general view,邊D位要close up
影相入相已經基本到唔基本咁睇一個人有無sense有無logic去諗點做
睇d細畫一份a and a則,或者預下簡單既SOR
我就發現佢地做野個靈魂出哂竅
唔多知自己做野點fulfil個task
想問下而家assistant valuer市價幾多
想問下而家developer Leasing Officer 咩價位
唔係年年都大約17.5?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞