[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (33) 準備狗衝T1728 F2.8

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唔該巴打,咁我睇下點分先

舊黑卡 read~95 write~90
舊金卡 read~90 write~60

價錢一樣
大家有冇用過Joby腳?1k定3k腳先托得住部a7iii?
咁即係我對返佢包裝標果個read / write 速度就得啦
唔該哂巴打
3k啦...
3K x2
Joby唔使諗
直接比$買3k就可以
T2875 同 2470Z 點揀好
兩支zoom到最遠開盡光圈影人效果係咪差唔多?
有新買新
恆定2.8同恆定4比效果實差好遠
買T2875唔使諗
我有1635gm+70200g
唸緊買多支mid range 2470gm / 買支50定焦 / 25105g

(之前有過t2875 有時睇個散景唔知點解覺得好花好亂 所以賣左
出左支70 200g
上70 200 gm 就夠cover
55 .8好啲
買2470gm會長擺,因為你寧願用其他兩支
買24105其他兩支會長擺,因為你變左淨係用佢
咁又唔會,唔同場合用唔到既鏡
70-200g影景一定有佢份,影人又得
24105旅行睇去邊,長插無問題
去歐洲果d 1635gm就出場
香港就24105g都夠玩
究竟有冇啲相機影出嚟個效果復古少少有啲似即影即有
但係可以即時攞相
頂...幾時出㗎
之前仲買咗95MBps
呢兩個月出,腦場都係得一兩間擺新出黎
想問你地用咩相機帶??
唔係原裝果條就peak design架啦
邊個講?
聽佢講又好似幾make scene
自己都係D懶既人
之前去冰島帶左1635z t2875 70200g 加支15f2影下北極光
1635z係幾正不過有時low night 支野差小小
用15F2好正咩都fit哂 不過比身邊既人嘈 你focus到未呀
所以就將2支換左成1635gm
而家就咁睇 55.8 同 24105g 都吸引
出到去就唔會想又換鏡又手動果啲
最好快靚正
除非你一個人去 或者 studio做野 咁就可以慢慢set
所以24105同埋1635gm真係好好用
不過淨係歐洲或者會諗影星先會1635
其他一律用死24105
岩,再有多餘錢就加枝35.4/55.8
基本上1635+24105+35.4/55.8夠打天下
uhs-1 max read speed 先105

要用佢個card reader 先有170 read
冇睇錯嘅話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞