[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (33) 準備狗衝T1728 F2.8

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
a6400 新出點睇
有無伏?

budget得7000 蚊

有支人哋唔用嘅e mount電動鏡18-200

主要影吓糖水相
部機剩body都74xx喎…
我見price好多間都係7000
諗住夠啩
唔知幾時出好想買枝70200
最快都出年
堅?咁我可能下個月買枝G就算
今個月發布左支17 28都要年中先發售
我當佢年中再發布支tele,咁出年先發售都合理
到底等佢出新定買枝G好,我而家手頭上有14 2870 85
睇你急唔急用,支G如果唔影運動基本上出唔到場,影人像光圈散景唔夠柔。
急用咪睇下肥花有年6k至7k二手玩住先
出左龍仔新鏡蝕少少甩手入龍仔
係我就二手執枝70200g玩住,你諗下一年後會跌得幾多?到時你咪用返你二手買個價減小小都有人收啦,一年後當你最多蝕1200,除返12咪每個月當比左100$租枝鏡囉,食都食左啦蝕1200可能誇張左d,但咁玩先叫抵囉
想6月去東京用,影街景多日夜都影照咁講我應該都係睇定d穩陣
師兄高見
你問人租鏡分分鐘200-300一日,你買枝二手玩二手放夠你玩成年等枝龍仔2.8
街影用得上200機會少,除非你魯連咁遠偷拍咁就有用
東京85都夠用啦 冇必要拎多支咁重既
等下算啦
都好。。
感覺抵屌d
100-400街價同70-200gm 差唔多 心理上抵
https://www.lens-rumors.com/tamron-100-400-f5-0-6-3-fe-lens-to-be-announced-in-2019/
Tamron 100-400 F5.0-6.3 FE Lens to be Announced in 2019
希望堅
用緊RX100, 想問下點清潔鏡頭, 洗唔洗買D 咩, 驚會整花哂.
係唔係要吹左塵先?
f5 比狗
RX100有咩塵吹
都冇可換鏡
狗都未必屌
拎左支2875 去旅行, 但感覺好似唔夠長焦黎影相咁
係唔係要換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞