[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (33) 準備狗衝T1728 F2.8

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
真係好撚正 長插住黎用
巴打幾錢入
我意思香港買都好平,冇需要為平幾十蚊買冇保養既淘寶貨
原價入送filter
果陣咁岩見到有人有得拎貨就即放
條友開po唔夠幾分鐘就俾人要左 即日trade埋
真係好撚正 長插住黎用
巴打幾錢入
原價入送filter
果陣咁岩見到有人有得拎貨就即放
條友開po唔夠幾分鐘就俾要左 即日trade埋
衰乜呀你
你sale 乜
我之前係瑩x買左收藏家,你淘寶計運計人仔都係差唔多,我寧願同分銷商買
買左幾大同埋係咪自己托番屋企
有D鋪頭上網買有得安排埋送貨
自己托咪省左運費,同埋唔重,佢綁埋繩,我搭巴士走人,買左30L 而家個價都ok,同埋真心好用,放其他野又得
Ching 可唔可以形容下30L大概裝到幾多野?

我有相機, mavic pro, go pro
屋企冇乜位唔知買30L夠唔夠做
各位大佬
我本身用緊canon 77d, 有呢D鏡頭
Tokina AT-X 11-20mm F2.8 PRO DX
Canon 17-55 F 2.8 IS USM
Canon EF 50mm f/1.8 STM

諗緊轉會A7 III定 XT-3好, 99%旅行用

A7III 高ISO又好屈機 但機貴鏡貴
有咩鏡必入? Tamron 28-75 F2.8? Laowa 15 F2?

揀番XT-3 apsc驚最後都頂唔順D noise要轉FF
我上層一機一鏡+2鏡
下層放哂其他攝影配件
唔睇第一頁同追post? 又唔講你影開咩點推介你?鏡貴即筆士有限,又唔講幾多點介紹定焦平咪55.8 85.8,變焦咪龍仔囉,wide又有samyang 14 2千樓下,點知你筆直幾多?6千蚊買到1635f4 / laowa 15f2,要幫你諗埋唔影星就1635z,要埋影就laowa,仲有無野想問?再唔夠筆直就kit lens 2870/4 1200$
旅行用都有好多用途,snapshot,影景,影星,定影建築?洗唔洗影女?
相機係咩機? 有咩鏡? mavic pro go pro配件會唔會放埋入去
用開tokina同埋canon鏡既你 轉會用tamron一定好唔爽...
建議點都買返原廠鏡起手
xt-3就唔好諗啦 隨時你想用返77d
60%景 40%女 唔拍片
budget 既話賣哂我而家 d 野都未夠買a7iii 個body仲未計買鏡
24-70z? gm...$$$$$
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞