[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (33) 準備狗衝T1728 F2.8

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
畫質始終r2 高兩班。。
我買左一支諗住影埋星空
本身有支FF 24 2.8F
影靜態 R2
影動態 III
想問而家邊度買24105 最抵
有冇巴打糾結緊t1728同老蛙15
利申手上有支,諗緊換唔換好
我認同,所以真係各取所需

當年用a7r2, 真係超 impressive
日景僅次5dsr

夜景縮埋圖無敵
老娃12 2.8f好似都屈
係咪DCfever 二手有鬼佬賣鏡?
300% 伏,條鬼佬耐唔耐出黎搵食 被人封又開新acc 同website 扮有公司入到成本價
點解唔屌住先?如果35.8 2年後出,你咪用少左2年batis 40? 你而家買左,當你用左1年左右,賣返出去都會有人收啦。好過白等,我試過呢個情況
搞到我心郁郁都想入多枝
想買部無反旅行用
見A6400同A6500跟18135Kit都係9千幾蚊
影相多 少拍片 係唔係A6400好啲
都係果句,6400有埋自拍芒,插腳架都方便到構圖,有女更加要用
遲啲會去西藏
而家唸緊買枝1635f4+騰龍2875f2.8
定一枝24105走天下
因為好似廣角16mm影景壯觀d
a6400 唔係冇機身防震咩?
一個人去就2支
要同其他人去就一支過
旅行去到換鏡實俾人屌快啲啦
用左好多年a550 冇買過任何鏡 用番跟機果2支 近期去完旅行發現想升級下
應該買鏡定係買過部機好 多數旅行用一鏡走天涯
最大原因係想影夜星 日出 日落都 覺得麻麻地
利申:新手 想升級下設備但唔知點入手

所以等下代
24 105 + 支mf wide
不過俾我去西藏一定一支70200gm就算
西藏呢啲洗乜用wide
點解一定剩係可以帶一支
行過見到豐澤 HSBC 滿$6500減$400 訂咗24.8 準備排3個月
西藏要超廣wor, 影湖影天影星好多嘢都發揮到超廣,之前去用NEX5 加支16mm餠鏡要用全景mode先夠wide
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞