係big 4做咗幾年, 你問我答 2

1001 回覆
10 Like 26 Dislike
咁多big4 manager 上連登既
sm 都有啲人上連登,連登開始普及。
識幾個 CFO partner 都夠唔夠上下
你咩能力先無Top Pay唔駛諗
都唔係,ts前幾年有一排都好wok,好多人走咗,有啲audit轉過去。ts 都有分有分fs non fs ga
我夠知有FS non FS 多人走左唔代表易入左,入得FDD既人一定有番禁上下
都啱嘅,最近再難啲,因為ts 啲同事依排都唔喺好忙。
fdd 啲skillset唔係好多pe ibank都要咩?
係,我啲fd 走咗都係咁同我講唔捨得,同埋有時話唔知weekend 做咩好,冇得ot 唔習慣。

冇野做搵d野增值自己啦
自己奴性重唔緊要,唔好奴埋人地
好多wok都係wok人
係,有啲人考完qp 會考埋cfa,當多樣嘢。
請問big4係咪好似傳聞講咁,只會請三大fg,其他大學就唔會考慮?
睇第二啲po啲人講。通常big4會去三大掘人才。
當然係3大優先,但係city poly bu 都唔少
謝ching幫我打咗枝強心針
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞