係big 4做咗幾年, 你問我答 2

1001 回覆
10 Like 26 Dislike
唔升一個人要搞好多野?
第一年asso呢?
non business major?如果唔係應該有啲course可以exempt, 有冇同公司講你要6月中先返到?
咁就無辦法啦等下一年啦。 下一年你可以用曬啲annual 加no pay leave嚟上堂。
TS同fs audit點睇?
今年Graduate, big 4 加 second tier 既recruitment凍過水, 諗住下年試多次, 如果我今年做小firm 既auditor, 再經FG 途經入big 4 會唔會幫助, 求解答
已經做緊big4 advisory / consulting 仲駛唔駛take GMAT?

如果take 咗GMAT但唔報MBA 咁個分數有冇用?

或者有ok 嘅MBA offer 但唔去讀又對搵樓上啲工有冇用?

CUHK, HKU, UST part time MBA 又值唔值去讀?
intern group interview 大概會問咩case?
讀完個 mba 可能係留番係 big 4,但都可能有少少用轉去 d 好既 in house
淨係考 gmat 或者拎左 offer 唔讀就冇乜用
會有幫助,同埋起碼你今年唔會嘥咗,有糧出加簽一年exp.
ching,我想再問一問,如果經fg入big 4,番工時間可唔可以提早一月番工架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞