前高登管理團員工爆內幕,你問我答(3)

972 回覆
787 Like 5 Dislike
幾時搞個愛護高登力量

高登正義聯盟

幫Joe出聲

期待高燈深藍重炮手
咁都仲有600萬個view

9up jei
不如蘋果你訪問我仲好啦,
我唔似林狗扮偉人要大家多謝佢嘅大因大德
我淨係有堅料係手,有圖有料有真相
唔似林狗d廢up
你地睇完我d料我無逼你信,
看官自己定斷

講真林狗你除左bam人,出無證據嘅廢up聲明,同開分手做打手,加入iproA開放紅色背景email domain 比人註冊,仲識做d乜?
你出d濕鳩聲明我當你吠炸
我就無過去你個forum睇你吠嘅,但你繼續mon實我呢邊個post la,有排你驚

9up jei

我都識up啦,證據呢?
唔似林狗d廢up
看官自己定斷

講真林狗你除左bam人,出無證據嘅廢up聲明,同開分手做打手,加入iproA開放紅色背景email domain 比人註冊,仲識做d乜?
我就無過去你個forum睇你吠嘅,但你繼續mon實我呢邊個post la,有排你驚

夠GUTS 推到上蘋果
林生而家話要保留追究權利喎
你有冇嘢想同佢講?
林狗咁嘅行動我會解讀成姐係想我再爆料

爆佢大獲
唔似林狗d廢up
看官自己定斷

你有冇嘢想同佢講?

係真料,咁佢追究到 d 咩

段文臨尾打悲情牌,唔知以為起壇要一個月,又唔諗下膠登 613 後咇出嚟都好快
牙joe好柒啊 以為發個垃圾聲明我地就會驚
走咗咁多人 佢都話流量無大變動
仲話自己屹立不倒 坐定粒六咁
仲話背後有人策劃呢場大遷徙
愈講愈誇張
<blockquote><blockquote>幾時搞個愛護高登力量

高登正義聯盟</blockquote>

幫Joe出聲</blockquote>

期待高燈深藍重炮手

愛登力
Live
&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;幾時搞個愛護高登力量

高登正義聯盟&lt;/blockquote&gt;

幫Joe出聲&lt;/blockquote&gt;

期待高燈深藍重炮手

愛登力

一路loop聽住 Years of war - Porter Robinson
一路睇post

個感覺好正

https://youtu.be/34thwBLMe4g
Tube8你要留低聯絡方法,蘋果先搵到你

我地冇pm功能
澄清無理指控、有關最近部份會員帳戶被停用事宜

長久以來我們都以沉默對待一些不實指控,因為我們相信清者自清。相信曾多次呼籲會員轉到其他討論區、後來又再返來「霸地盤」的會員是最清楚的。

鑑於近日有不少會員帳戶不斷發帖,宣傳其他討論區對我們作出很多不實指控,我們不得不站出來作澄清:

一、本站從來沒有向第三方App收取任何費用,因此不存在「傾唔掂數」的問題。

二、因為曾經有第三方開發的Android App建立快取伺服器,直接於本站伺服器不斷大幅度抄走資料,旨在提高其手機App速度,但卻明顯拖低本站伺服器的效能,因此我們曾經不批准所有三方App的存在。後來我們被說服,相信製作者純粹想以個人身份及非商業的方式向會員提供更好的用戶體驗,才決定於特定條件下容許這些第三方App存在。

三、本站終止與HKG+的合作是基於其違反「不建立快取伺服器」及「非商業模式」兩項原則。我們曾經多番向第三方App開發者重申,不能建立快取伺服器,避免拖慢本站伺服器的表現及一些因違法內容所引起的法律責任問題(例如管理員已刪除違法內容,但第三方App的暫存內容仍以高登名義繼續展示,引起多次爭端);同時也不得於App內展示廣告,避免影響高登與廣告代理之合約,建議開發者以收費App形式支付日常運作。不過,HKG+屢犯協議,經警告後仍被發現私自暫存網頁內容。

四、事件令我們最傷心的,是我們曾經真心相信某人真的只是「以個人身份及非謀利的方式向會員提供更好的用戶體驗」。

基於本站一向禁止未經許可的商業宣傳活動,因此管理員團隊只好按照一貫做法停用不斷發帖宣傳新開討論區之會員帳戶。是次事件中,我們發現當中不少為之前曾呼籲其他人過檔另一討論區的「回流」會員,配合一群擁有相同政治理念的會員帳戶,動用大量分身宣傳及製造輿論,我們很難不理解成是有組織的商業攻擊行為。

基於一時間要處理的帖子很多,過程中有可能誤把一些本身想理性討論相關問題的會員帳戶停用,在此我們對受影響的會員深感抱歉,如閣下正是受影響的會員,可到「聯絡我們」向我們反映,我們將盡快處理。 最後想分享一點,中國某富商曾說:「許多假貨,造得比真品還好、更平。」此話對在中國成長的人來說肯定毋庸置疑。但香港長大的我們,其實清楚明白造假貨因為開發及製作成本低得多、道德及法律上的規限亦更少,才可以做得到。

香港高登管理員團隊
你有冇嘢想同佢講?

段文臨尾打悲情牌,唔知以為起壇要一個月,又唔諗下膠登 613 後咇出嚟都好快

洩漏公司機密
你有冇嘢想同佢講?

洩漏公司機密

無簽保密協議的話可以告?
澄清無理指控、有關最近部份會員帳戶被停用事宜

長久以來我們都以沉默對待一些不實指控,因為我們相信清者自清。相信曾多次呼籲會員轉到其他討論區、後來又再返來「霸地盤」的會員是最清楚的。

鑑於近日有不少會員帳戶不斷發帖,宣傳其他討論區對我們作出很多不實指控,我們不得不站出來作澄清:

一、本站從來沒有向第三方App收取任何費用,因此不存在「傾唔掂數」的問題。

二、因為曾經有第三方開發的Android App建立快取伺服器,直接於本站伺服器不斷大幅度抄走資料,旨在提高其手機App速度,但卻明顯拖低本站伺服器的效能,因此我們曾經不批准所有三方App的存在。後來我們被說服,相信製作者純粹想以個人身份及非商業的方式向會員提供更好的用戶體驗,才決定於特定條件下容許這些第三方App存在。

三、本站終止與HKG+的合作是基於其違反「不建立快取伺服器」及「非商業模式」兩項原則。我們曾經多番向第三方App開發者重申,不能建立快取伺服器,避免拖慢本站伺服器的表現及一些因違法內容所引起的法律責任問題(例如管理員已刪除違法內容,但第三方App的暫存內容仍以高登名義繼續展示,引起多次爭端);同時也不得於App內展示廣告,避免影響高登與廣告代理之合約,建議開發者以收費App形式支付日常運作。不過,HKG+屢犯協議,經警告後仍被發現私自暫存網頁內容。

四、事件令我們最傷心的,是我們曾經真心相信某人真的只是「以個人身份及非謀利的方式向會員提供更好的用戶體驗」。

基於本站一向禁止未經許可的商業宣傳活動,因此管理員團隊只好按照一貫做法停用不斷發帖宣傳新開討論區之會員帳戶。是次事件中,我們發現當中不少為之前曾呼籲其他人過檔另一討論區的「回流」會員,配合一群擁有相同政治理念的會員帳戶,動用大量分身宣傳及製造輿論,我們很難不理解成是有組織的商業攻擊行為。

基於一時間要處理的帖子很多,過程中有可能誤把一些本身想理性討論相關問題的會員帳戶停用,在此我們對受影響的會員深感抱歉,如閣下正是受影響的會員,可到「聯絡我們」向我們反映,我們將盡快處理。 最後想分享一點,中國某富商曾說:「許多假貨,造得比真品還好、更平。」此話對在中國成長的人來說肯定毋庸置疑。但香港長大的我們,其實清楚明白造假貨因為開發及製作成本低得多、道德及法律上的規限亦更少,才可以做得到。

香港高登管理員團隊

佢d濕鳩聲明全部無證無據
講到小學雞比全世界欺凌咁
又駁唔到我對佢嘅指控
仲要屈哂所有撐LIHKG嘅人係有組織商業陷害
我真係唔知你而家真痴定假痴
搞到咁撚樣
就算高登app有幾好用 就算lihkg收左皮
我都唔會返高登
篇聲明出到成隻支那閪公司咁
你有冇嘢想同佢講?

洩漏公司機密

無簽保密協議的話可以告?

咁就一於屈誹謗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞