前高登管理團員工爆內幕,你問我答(3)

972 回覆
787 Like 5 Dislike
你班友想整死我?冇咁易

高登仔另起爐灶 傳「方丈」被炒 林祖舜:我屹立不倒!

http://hkm.appledaily.com/detail.php?issue=20161129&guid=55981480&category_guid=7015342&category=instant

2016-11-29 17:09:00 HKT

高登近日封殺高登第三方手機App「HKG+」,致群情洶湧,更令不少高登用戶過檔新成立「LIHKG討論區」。LIHKG上周五蘋果App Store上架後,旋即成為下載榜首;今日LIHKG亦已喺Android Play Store上架,LIHKG官方表示,網頁版也會稍後推出。

行政總裁林祖舜,就事件接受本報訪問,他表示高登流量未見受影響,每日Page view維持約600萬。對於有人於「LIHKG討論區」指他將被拉下台,連CEO都冇得做,他表示,「我依家就係話畀大家聽,我仍然有做!(屹立不倒?)暫時都屹立不倒!」

他向本報指出,當年予「HKG+」作為第三方手機App,已訂立條款,包括「HKG+」不得暫存網頁內容,以及不可自行賣廣告。不過「HKG+」早於超過半年前已被發現違反承諾,其後高登已向其作警告。至一個月前,「HKG+」再被發現私自暫存網頁內容,「你都知我哋成日收律師信,變咗有啲人以為佢係我哋,封信就畀咗我哋。因為佢哋暫存我哋啲內容,我哋鏟咗就喺佢度出現返。」因此決定停止與「HKG+」合作。

他表示,當時「HKG+」表示希望予一個月時間寬限,以向付費VIP用戶負責,「完全冇估到,原來呢個時間係籌備呢樣嘢(LIHKG)。」

說話0分
閲讀0分
屹立不倒 早洩笑撚死人
屹立不倒 早洩笑撚死人

又淋又早洩都屹立不倒
你班友想整死我?冇咁易

http://hkm.appledaily.com/detail.php?issue=20161129&guid=55981480&category_guid=7015342&category=instant

高登近日封殺高登第三方手機App「HKG+」,致群情洶湧,更令不少高登用戶過檔新成立「LIHKG討論區」。LIHKG上周五蘋果App Store上架後,旋即成為下載榜首;今日LIHKG亦已喺Android Play Store上架,LIHKG官方表示,網頁版也會稍後推出。

行政總裁林祖舜,就事件接受本報訪問,他表示高登流量未見受影響,每日Page view維持約600萬。對於有人於「LIHKG討論區」指他將被拉下台,連CEO都冇得做,他表示,「我依家就係話畀大家聽,我仍然有做!(屹立不倒?)暫時都屹立不倒!」

他向本報指出,當年予「HKG+」作為第三方手機App,已訂立條款,包括「HKG+」不得暫存網頁內容,以及不可自行賣廣告。不過「HKG+」早於超過半年前已被發現違反承諾,其後高登已向其作警告。至一個月前,「HKG+」再被發現私自暫存網頁內容,「你都知我哋成日收律師信,變咗有啲人以為佢係我哋,封信就畀咗我哋。因為佢哋暫存我哋啲內容,我哋鏟咗就喺佢度出現返。」因此決定停止與「HKG+」合作。

他表示,當時「HKG+」表示希望予一個月時間寬限,以向付費VIP用戶負責,「完全冇估到,原來呢個時間係籌備呢樣嘢(LIHKG)。」

說話0分
閲讀0分

紅字真係我隻隻字都睇得明,但串成一句真係唔知佢UP乜鳩
有無靚女
你班友想整死我?冇咁易

說話0分
閲讀0分

cdrom 都好扮 低你做左十幾年
strong post lm
林狗咁嘅行動我會解讀成姐係想我再爆料

留名
Lm
屹立不倒都講得出
人唔笑狗都吠啦
個仆街早洩入主高登之後就搞埋啲垃圾政策,後來又出書又出活動方唔係想靠高登個名入中共堆咩
又成日吹水講自己頂幾多官司
但又唔講下自己廣告費同加入ipoA從中收左幾多利益
賺咁多但從來都唔投資返落server 同apps
真係仆街中既仆街
信過佢同買過佢本書既人醒未
留明
你話高登網頁版個瀏覽人數係唔準既 咁咪好多廣告商俾人呃左?可唔可以借呢一點搞鬼佢?

高登唔係直接賣廣告俾廣告商,係經google,而google個tracker 係準嘅
爆佢老尾
留名
佢咁講同
高登唔需要高仔有乜分別
快D爆佢老母臭閪
開鋪做十年八年都要翻新下個場啦,開左咁多年硬件唔執,軟件又唔執,剩係識榨取利潤。

妳話高登蝕緊錢,蝕你仲做?
Plus仔個app 唔收你錢幫妳加人流,api好似仲比翻錢你,cache server 都幫你出埋。

你爭氣的話就加hardware 同改左萬年asp,asp食resource食死你丫。

錢又唔肯死又要賺到盡

落廣告係你老細,我地係你生財工具,而你只係一條蠶食別人勞動成果的蝕米大蟲!
食屎啦林早洩
hkg admin點同lihk deal?

一字記之曰屌
幾時搞個愛護高登力量

高登正義聯盟

幫Joe出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞