[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(25)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
21:9囉有咩問題
18:9請真唔湯唔水
係16:9同21:9中間既垃圾
21:9可以點短
後台並行處理好評,不影響連拍,處理速度就差更強的ISP比如aube那樣的,研發週期長我覺得不可避免,但是你只要研發出來了後面就相對容易了,只要持續優化和更換cmos就行了,不像翔移,拿著最貴的合成方案趕工出一套稀爛的雙攝系統,簡直就是人間之屑,十時就是個腦抽貨,明知賣不好還不妥協研發週期

十時
唔知點解歷代d sony屎忽鬼高層都可以平步青雲
21:9睇部份電影可以全螢幕冇黑邊

18:9睇咩片都會有黑邊,因為唔係正常電影拍攝
比例

21:9上網同一版面又可以睇多D野,scroll少D
你呢個諗法係一部電話要三萬八千八,電視影音相機各收一萬
用21:9機身要再短就要再收窄上下邊框,6.5"機身長158mm闊72mm咁,但咁就要開窿or m額

等fold display就無腦解決到呢啲問題
鳩衝
諗起PS3年代個初代手掣,SONY廢事畀錢用專利所以無震動功能 (果陣聲稱六軸感應同震動功能有衝突)
隔1年咪死死氣出返個震掣有齊晒2樣

華為用公版方案
仲以為好威威
仲要收人兩皮幾
原來公版原型機嚟
翔移
Sony

大家覺得條邊算唔算厚??
太長
21:9真心太長
手機又唔係只係睇片用
神主牌
如果唔計價錢我覺得呢種好似好過galaxy fold
其實我唔介意個底同個頂一樣粗,畀返前置雙喇叭就perfect喇!!
XPERIA 1?

上下巴已經做得好好~非常BALANCE
摺痕
SAMSUNG 19.5:9就唔長?

21:9同19.5:9相差唔大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞