[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(25)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
好心佢比個660/710喇
統一唔好處係令旗艦機亮點少左

雖然中階用LCD, 旗艦機用OLED
Sony Mobile邊會跟得咁貼用710,另外用咁快U做咩?要同旗艦機拉開距離,架仔層級觀念重,產品好著重分開中階就係中階,所有料用次等,性能唔可以同旗艦機接近
上年又630,今年仲630,俾少少誠意升級下做636都好呀
不過我覺得最大問題都係粒電,細到仆街
XA2 Plus, Ultra 已經3580mah, 唔算細了

XA2 都3300mah, 中階機算ok了
我一向都覺得上年XA2系列算生性咗,粒電都算大,我係屌佢今年Xperia 10系列粒電反而仲細咗好多
亮你老母
等聽日公佈啦,未公佈屌黎把撚

我只在乎旗艦機Xperia 1
660同710已經係中階野
Xperia 1
對唔住大佬,應該係凸點
再嘈一陣比S435你用
Sony呢一刻都唔知自己中階衰喺邊度
人地nokia一樣啲中低階用cheap料

人地價錢合理呀屌你

如果Sony想cut cost咪用Android one lor
睇番Qualcomm資料,S675最高可以support 21:9 2520x1080, 唔知Xperia 10 Plus會唔會用
我唔買oem中階
曬氣喇
人地部Nokia 9 pureview雖然用845
但如果賣4500左右
你Sony全線收皮啦
xz2p xz3唔使旨意清貨
咁希望之前嘅spec係fake news
識生性嘅就唔係Sony Mobile啦
唔覺佢會用675,如果佢用660我都已經覺得好好
雖然Nokia死過番生,不過出機相比Sony定價,config都進取好多,分分鐘Nokia賣機仲多過Sony
好似唔止
不過5鏡合成唔知寫成點
希望相機部門大佬係最後一年幫到手
Btw 瑞典個邊招集左meego既前開發人員
佢靠中低階都賣到全球身6
Z2好似係最快上3gb ram既電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞