[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(25)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
先唔講個盒,以索尼現有技術嚟講個額頭邊有可能一嘢縮到咁窄
屌用下個豬腦喇
有咩理由機身大過盒
呢限假圖上星期已見過
唔係整唔到
係cut cost cut到唔會整
係嘅,冇嘅嘢就係cut咗,所以連1399都cut埋
到時咪知
到時又話2020,或者1399變咗邊部機咁,是但吹都得
2020玩撚完左喇
呢個系列香港係咪冇行貨?
有冇人xzp 刷 aosp
說回之前的那條微博,很多人都在評論裡質疑推動技術進步的源流是哪家。從2015年到現在,每年手機拍照進步都在由不同業者驅動。15年S6 edge引入富士通的多幀合成算法...16年Pixel的HDR+、P9的雙攝與色彩...17年索尼XZs/XZP帶DRAM的IMX400...18年P20在正常機身尺寸裡塞入了卡片機級的IMX600...這裡面,能夠稱之為終端廠商與供應商協力推動行業進步的也只有華為與索尼推動雙攝與大尺寸sensor泛用化了吧。比起迫使恩師富士通的系統LSI業務和松下合併、又逼迫其退出手機ISP事業的三星電子來,華為對業界技術進步的貢獻不知道要好到哪裡去了。

今年又會是哪一家能夠繼續帶動技術進步呢?也許,風水輪流轉,技術的領導權,又回到了今日才真正受到索尼DI事業本部進行技術提攜的索尼移動手中吧
講真,唔覺得sm 有能力同google 鬥
有相機部門幫手就唔同講法
而家sm寫得最差既係軟件同算法
Where?
xz1 2099
打機係敏水啲,唔係嘅話都ok嘅
iphone 好垃圾
想轉翻SONY
依家邊部抵玩

我朋友同我講會出
sony xperia xz3 ultra
話聽講幾好
係咪會出?

打乜game咁大鑊
Sony高階都係廢廢地
你仲要講xa3 ultra 粒630廢撚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞