[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(25)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
悠二

我用緊xz2 呀 幾好用

對我黎講 而家得sony 買得過

不過sony d 機真係屏佔比太差

不過xz4 屏佔比應該差極有個譜

我9成9都會換架啦
暫時流出既消息

睇得出sony 有心搞xz4 當然其實冇乜技術突破可言

不過以sony 自己黎講 都好大進步

前幾代d 機 代代都係差唔多
我用iphone+xzp
覺得sony個系統都幾簡潔,似原生android
ram control其實算好
i meant有冇大問題?
至少4gb ram都唔lag
xz1無事
xzp表示個update無乜嘢
係咪sony唔理中階機
部XA2 10月更新完就無更新
一陣又唔知幾時先有9.0
都唔知up咗d乜,一樣係讀唔到sd card
佢個爛臭閪我換下部機仲用佢個仆街冚家鏟sony,我同佢兜契弟挽鞋!
每次update都揾d人地攞黎做野揾食既黎搞,7升8死數碼通4G,8升9死sd card,影相影唔到,仆街sony你死咗佢啦!
定係你個卡槽斷咗針
今代有相機部門真係幫手
我用xzp個陣 7升8用數記都冇問題喎
如果xz4真係改返側邊指紋解鎖,
都算佢聽下民意

定係xz2 xz2p xz3 仆曬街先焗住行回頭路
倉底搵到啲存貨用得唔好晒
明顯係後者

而sony 未有技術做到屏下解鎖
好似轉左超聲波
Sony. Mobile除左唔會用高成本技術外亦唔會用唔成熟既技術
超聲波高通野 又話同高通熟
屌你咪吹奏啦
2018個設計絕對係走錯路線,仲要高成本
可能高通超聲波屏下指紋收得貴呢
你知啦,sony mobile連hp 起美國果個指紋+電源鍵版權都唔捨得買,邊度捨得俾咁多錢高通呀
呢啲技術邊洗自己研發,都係由產業鏈上游提供

√ *** OLED
√ 高通超聲波
√ JDI玻璃下傳感器(alternative)

咁都唔用somc有自己考慮啦,成本、成熟度、擠牙膏...
今年都係肯dum本研發嘅,我覺得成本預算應該未關事

更有可能係啲老屎忽高層心態成日都諗住想有啲保留唔肯去盡,留嚟擠牙膏或者怕take risk

例如話so far信得過嘅消息講緊得128GB
Sony得肥旭一條友點夠呀
人哋三星啲打手幾撚積極
仲有小米同埋啲華為集團式經營嘅打手

Sony無錢就收皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞