[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(25)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
今年用imx603+606
可以收檔了
仲諗終於型反次
又係賣二手垃圾
永遠遲其他對手一至兩代
未出就知
三星粒1/2.55由s6定s7用到而家又係咪2手科技
雖然每年都更新個技術但個底都只係1/2.55雙pd
586呢粒野唔明有人點解覺得係高階野
明明只係中階貨色

一個12MP下能完整12MP亮度分辨率的設計比12MP下只有3MP彩色分辨率的QuadBayer 48MP良心得多。
用爛米比無意思, 人地支那有國家任務+sub, 要收集face data, cmos貼錢都用靚一個grade.

其實電話相機module用咁靚無乜意思, 寧願佢賣平d.  

用得sony都係毒撚, 有乜柒比你影. 同埋google都証明左, software先係關鍵. 始終電話鏡頭就係得十幾mm, 光學發揮都係受物理限制, 比你識飛都無用.  
開放俾人用GCam好撚過啦
其實講到尾 真係想影靚相嘅
就唔會用電話 用相機喇
我最想SONY係RAM ROM加大追返水平
同 touch 唔好仲有 delay 已經好好
同埋有3.5 我條耳機仲有得用呀
總有d 傻鳩以為佢部電話可以影到人地高階機鏡咁。

特別係推會買爛米,華萎個d 。。。人地廣告相用大機出水鳩佢地都信。
https://www.91mobiles.com/hub/sony-xperia-1-10-plus-l3-price-specifications-images-exclusive-mwc-2019-launch/

Xperia 1
6.5吋21:9 4K HDR OLED
s855 6gb ram 128gb rom 可插卡
三鏡頭系統 全部1200萬像素 普通超廣角鏡望遠鏡組合 有dual-pixel 望遠鏡有ois
前鏡800萬像
前後gorilla glass 6
IP68防水防塵
3300mah電

Xperia 10
6吋21:9 Full HD+
s630 3gb ram 64gb rom 可插卡
雙鏡頭系統 主1300萬像 副500萬像
前鏡800萬像
2870mah電

Xperia 10 Plus
6.5吋21:9 Full HD+
s636 4gb ram 64gb rom 可插卡
雙鏡頭系統 主1300萬像 副800萬像
前鏡800萬像
3000mah電
不如上下對稱比返正面喇叭好過
不如直接買pixel仲好
一見到低像素+pd就話係垃圾
好心唔好咁膚淺喇
Imx586改左用新禁標準先係1/2
舊標準黎講=1/2.3
你以後真係好撚大?
Sony 跟三星玩文字藝術你又信?
得唔得都係得真機出左有試相再屌喇
唔講相機,剩係電量都細啦
今年仲出3300
三叔爆過炸都肯加到4100
出左先講喇
睇下3300定4400
今時今日仲出64gb rom真係勁
6吋mon出3300mah ,叫人唔好開mon,待機最好
電我又唔擔心
次次數字上覺得好少
但正常用落又夠一日
XZ3 6吋mon都係3330,1再大d 6.5吋仲keep住同樣大小就講唔通
除非Sony有咩慳電大法
不過都係睇星期一發佈
今次唔係Premium都有4k mon
合併咗?
21:9黎
自己計等於16:9幾多吋先喇
18:9 6吋=16:9 5.5吋
因為年尾係1399
今年又玩獨家定制imx603/606
如果唔係premium都有4K mon,咁2020年嗰部XZ3P咪有機會玩8Kmon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞