[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(25)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
雖然個設計遲左人地一兩年
個mon唔係全屏,但其實都只係差少少,係咪真係咁重要先?
如果真係有4k, 三鏡, 側指紋回歸
作為XZP用家 對呢部真係收貨啦
睇下開咩價啦
如果樣樣差少少 都貴過人
真係靠信仰
你手指平時唔掂mon?屏下要做得靚就自然要好似側邊咁手指hi下就開
XZP再戰十年
仲有人話3000夠
乜年代大代 6.5吋mon部部都大電架喇家下
不進則退 睇佢開埋咩價再屌

係咪睇唔到?
屏下指紋做到普通速度先講喇
Sony 中階成日整電子垃圾架喇
高階都唔好得幾多
我以為膠紙嚟,有冇咁on9都仲有人用
sh~~~

都仲未計一定要用 UV貼
上年XA2系列已經算正路咗好多,今年又走回頭路
其實唔明點解佢要cut細粒電,想cut cost定想減重同減厚度?
觀察咗sony mobile 8年
我諗應該係班結構工程師廢

可能有1%可能性係注重安全而唔用到盡啲空間嘅
一直留意住sony, z5c 開始用
我諗果d咩佢一日未出, 未可以咁快下定論果d諗法可以收皮

sony就係會跌破你眼鏡, 當你以為佢每一次都會生性時, 佢就真係成撚呎厚臉皮咁同你delay人地1,2代,
人地個個出3gb ram啦? 好, 我地將會帶俾大家2gb ram!
6gb ram?! 咁我地3gb!

當個個都雙鏡頭時, sony當然仲係單鏡頭冇ois,
當個個都3鏡頭時, sony終於帶俾大家遲來的雙鏡頭驚喜
當其他廠都玩緊新科技新玩具時, 一於就呢個時候升級開始用ois啦, 你話驚唔驚撚喜呢 in 罪大, we trust

1TB ROM? 128GB!
12GB RAM? 6GB!
4100mAh?3300mAh!
4鏡相機?3鏡相機

幫大家做定失望對沖, 有好就開心下, 冇好野你都預撚左
罪大自潮州 一生愛潮爆

btw, sony紫係幾靚, 不過中間先斬走幾代, 之後再加返落黎,
又可以當一樣新野
Sony 已經企喺fans角度諗,咁多代都收到唔少fans講電夠用、ram夠用、鏡頭多冇用,所以方向仍然正確
Sony搞mobile根本就係興趣嚟姐大把錢蝕反正幾冇誠意都有人買
邊有吹水

次次半粒鐘之內完成
日本仔一向保守架喇
唔覺,sony camera 不知幾進取
係sm 垃圾咋
個個部門大把錢搞研發點同呀
話時話個OIS係畀長焦鏡組同廣角鏡組,而唔係畀標準焦距鏡組,係咩操作

利申: 唔熟相機野
傳統油畫鏡
唔係主鏡加長焦?幾時變左
早幾日個XZP update又有咩伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞