[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(25)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
等得黎市場已被食,另外855版可能都係冇MicroSD
呢部擺到明係攝時間
而且nokia主要市場係中階
Nokia9明顯係實驗性質
希望Sony今日可以有好野睇,為日機爭番一口氣
有問題
用緊xz1
插耳機聽歌有時自己播下首歌
或者會自己無啦啦變大聲

之後禁熄Mon制有時又話停左唔播歌
唔知咩事,有冇人識搞
XZP用緊冇呢個問題,是咪按錯制?
我連制都冇禁
有時佢就突然幫我轉下首歌

同埋我見到有時佢會自己幫我轉震機mode
平時用開請勿擾擾mode 只限set鐘叫我起身個d
更新後有冇洗機?
即係點
洗機?
部野由上年ifa到今年搞咁耐先搾盡粒845唔會咁快就出855版掛
backup完試下reset部機
今日香港時間三點?

有無link 會文字直播
因為部野本身上年出
d野一早訂好整好所以先繼續s845
傳聞s855版有8gb ram有同5g 最快7-8月出
somc先第一次做ois嘛,係要交下學費架啦

不過imx386只係1/2.8", 比1/2.3"可以做得薄啲
希望俾多d驚喜
依家等緊換新機
有得出raw就贏一半架啦
唔係第一次架
之前有部xa唔知幾多係前鏡用imx234+ois
影得好過後鏡
odm機唔當自己整
算法咪一樣sony整
希望Alpha Team有幫手,OIS做得好D

標準鏡唔好cut Ois吖,最常用
Nokia 9 pureview這種黑白彩色合成一張HDR照片的機器是第二台,之前第一台是哪個丟人廢物我就不說了,菊花那種單純拿來銳化的丟人東西走開,5個imx386 ,除了沒有aube那樣的ISP處理,應該說完爆第一台,不要跟我說人攝像頭多,你看看這東西的完成度再說話
技術資源唾手可得,都是拿了以後就不管了,從沒去想過整合技術,無限高畫質收購了這麼多年,到現在都沒有整合進來,新構架的相機系統拖到今年6月,在這之前唯一一次相機界面更新是在去年,丟人現眼,eis從z5開始一直停滯不前,全電子防抖明明就在那,到今年卻又上ois了,口口聲聲不需要ois,現在自打臉

又6月

大家可以散了
講緊個硬件
黎黎去去咪幾個供應商
Apple寫得好先用1/4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞