[連加特一碌柒🔴⚪️⚫️] 曼聯終極FF轉會新聞暨吹水區 [487]

1001 回覆
78 Like 14 Dislike
球會未來發展方針
買人.人脈.培訓人才全部係足球總監既範圍
球員續約等
依家既教練大部份都係Coach
而老費.雲加.普捷天奴果種叫經理
一個人做晒所有人
足球總監就係分擔教練一部份既工作
有d連廣東話都唔正既..
聽到我
Manchester United are interested in PSV youngster Steven Bergwijn, but could face competition from Inter Milan for the winger. The transfer, were it to go ahead, could set United back by £25m. (De Telegraaf)
做咩近年又吹返荷甲啲幻幻
球會未來發展+買人+人脈+培訓人才
睇黎全能到仆街
點解佢地唔做領隊要做幕後?

vds 舒米高 好好架咩
以幾日有個馬迪...呀馬達...呀馬..迪
因為大部份都無能力做到教練
有能力都比較少會甘心做足球總監
就好似經理人同球員既分野
經理人係幫球員r約
佢地係協調上面高層既
好似摩狗咁.成日就係同足球總監嘈
要整走佢地先甘心

足球總監就係未來球會要點發展既ceo
網絡人脈.買人眼光.分析球探情報.協調高層
呢幾點好重要
vds明顯起何蘭有好強大人脈
舒米高我唔知
但佢起英倫咁多年應該都有人脈
但唔夠專業果堆去比
足球總監只向上面負責
如果遇到干地.摩連奴呢類
一定火星撞地球
所以要大家少d嘈就係要搵d
同大家理念相同既足球總監
咁先合作到
dirty work一定係work hard defending,但係work hard defending唔一定等卡dirty work嫁喎,姐係老母係雞唔等於所有雞老係你老母,你有冇邏輯嫁
就算幾好脾氣
對住摩狗幾年都一定同佢反枱

一買唔到佢要求 一定係記者會擺佢上枱
唔止摩狗.依家沙利都有呢個問題
佢話個多蒙特美國佬又唔係佢買
佢唔知上頭點決定
咁足球總監都好難做wo

話未來發展, 佢點知未來係請摩佬干地果類 or 高普哥狗

一換領隊又要換哂堆球員, 咁足球總監個位咪好虛

買人點知一定岩下手?
係嫁.所以要同新教練大家一齊傾

但好似摩狗果種有你無我就肯定合作唔到
摩狗根本唔想比人分權.而幫佢買人果個足球總監
咪係木仔.只不過木仔對足球唔識 咪俾佢舞
油王連去現場睇波都唔得呀陰功
咁即係請領隊都要比足球總監pass?

咁會唔會令有料既領隊卻步?

任何人都想做經理
有晒所有主導權.問題係有幾多個
好似老費.雲加咁一個人管晒所有野
除非你留得長.可以為球隊未來建設到方針
如果唔係足球總監比較穩陣
你點換都影響唔到球會最終方針
你講大會嘅,教練剩係排陣、戰術
買人嘅野由football director拍板,包括簽教練
木狗乜都唔識,搵個識波嘅做都好
舒米高唔知
VDS做緊ajax ceo,應該好適合
玩詭辯
咁鍾意講雞
雞嘅定義係
收錢同人發生性行為
然後你同我講
口交肛交唔係性行為
所以收錢同人口交肛交唔係雞
足球總監決定請咩領隊
佢點都要㨂返個跟球隊理念嘅人
曼聯係一間好好既球會
你請足球總監都會問領隊
想唔想一齊合作?
唔想就唔加.你比名單.木仔幫你買人
不過相反.比摩狗藉口屌老派.唔夠現代化
但好似摩狗呢d咁得人驚既
都好難唔請返個專業既黎管理
教練都係教好隊波.囉成績.用好班人就得
荷蘭最新一批幻幻係唔差
就算個教練唔得.要落台
足球總監都會負責搵埋教練
因為佢plan 定未來球會點發展
呢個年代唔會再有領隊決定返哂所有野
摩佬應該係最後一個舊式領隊
依家比以前足球工作更加煩
更加仔細
一個教練要做晒排陣.買人.青訓.管理人事已經比以往更加難
所以其實老費係超神 雲加次一級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞