西客之中既西客。因應餐廳只有兩種甜品而覺得 可以自己免費帶蛋糕嚟食

452 回覆
43 Like 897 Dislike
佢唔帶個餅去,咪無問題。
你係人地餐廳,用緊人地資源去食自己野。就一定要比錢的啦。
佢要嫌餐廳冇choice
咁佢有choice呀
咪揀唔好食囉
時代廣場無蛋所以有人帶蛋去
呢d真係垃圾
以後邊爐雞煲
自備肥牛、丸、響鈴
抵食好多
淨係比湯底錢is ok
黑e唔好街食野啦
一百蚊叫合理
收你切餅費當係俾你拎出面野入黎食
仲要洗碟
你當送架? 你拎蛋糕咁佢就賣少左個甜品
唔收你個個都自拎件蛋糕黎食啦
做人就不要太on9
高級果D直頭唔俾你拎入去啦

識佢果D記得叫佢唔好咁乞衣
搵多D $先好出街食
咁你下次嫌佢啲主菜無嘢啱食
自己炒咗個牛河入去又得?
屌你老母男人老狗成個蘇屍黃咁撚煩膠

前日去翡翠拉麵小籠包食晚飯又係有個把聲好似死基佬既男人係咁係到投訴
翡翠收6蚊一位茶錢、咁個基佬就要求佢比多一個茶包
侍應就話唔好意思、6蚊一位茶錢只可以比一個茶包
原本我都覺得冇咩,但之後就來料
個死基佬係咁捉住個侍應來講,話咩我比左6蚊茶錢你,你就幾多個茶包都要比我... 一路食一路用把高8度既聲講、由侍應到經理一路講講成10分鐘
個一刻我真係心諗屌你老母6蚊我比你啦咪撚嘈住人食飯
岩呀,自己行入廚房煮埋,自己坐埋係收銀到埋單
wow 李易聰
咁李嘉誠係邊個case?
我好嬲

講嘢成個八婆咁
依家開善堂?

其實佢又錯唔曬
Li lee睇父親果代出世紙條友
Choi同tsoi都係, 中學試過同時出現係同一班

Btw 帶餅去人地餐廳收切餅費係合理, 收幾多見人見智, 你覺得唔合理可以唔食佢間野
你係條街食未得囉
你入舖未唔得囉
咁撚簡單都要諗
條友弱智
大把連登仔話吉野家打邊爐無佢想食既料/加料價錢貴
自己帶野入去食啦
講真 佢又唔係話帶份正餐入去 而家講緊係生日蛋糕 大把連登仔之前話切餅費on9啦
而且佢又無要間餐廳免佢切餅 間餐廳本身態度都唔好啦
最多話佢態度差囉
溝通上有誤會,兩邊都有錯,打和

其實,個個都錯重點。
事主最大不滿係,
等咗餐廳六個鐘都唔回佢whatsapp ,
由 10:40等到 16:40都唔覆,
無俾甜品 menu 佢睇。

可能員工忙,無時間覆。
但事主肯等六個鐘,肯忍到下午五點餐飯就黎開始先話cancel,其實算係咁,態度無乜唔妥。

事主錯在事後篇文,小事化大。

另一個無人講過嘅點:
樓主又係咩角色?
餐廳職員?
借刀?
做咩貼人出黎?
食完飯成班人走出餐廳門口,踎喺街邊,吹旦糕用手拿來食咪唔洗比100蚊囉
唔通佢間餐廳無pizza我又可以帶個pizza入去開餐呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞