西客之中既西客。因應餐廳只有兩種甜品而覺得 可以自己免費帶蛋糕嚟食

452 回覆
43 Like 897 Dislike
咁個態度差左係邊?
九唔撚搭八
佢無要求秒回,講真,佢真係等左大半日,見餐廳有on過line 都唔覆至燥,但竟然一話cancel 就比餐廳秒回ok。
咁撚樣都叫態度 cls
其實好耐好耐以前呢,馬會同其他會所酒店set開瓶費切餅費呢d費用就係想班街客唔好自己帶野入黎既。。
全日唔覆,有on 過 line 都唔覆,而餐飯仲有兩個鍾就要食,但一話cancel 就覆。咁樣都唔係態度問題?
咁撚著緊既打個電話好難?
人地開口屌鳩你就話態度差啫,唔覆你都態度差?仲惡撚過共產黨
咁講真 打開門口做生意要交租 你入得黎幫襯 佢個位就比左你 即係唔撚做你依台客 佢大可接另一台booking 客 你老味你入黎無幫襯佢餐廳出品 收返切餅費圍皮好撚公道啦
佢收左你訂?
佢有無屌你全家先?
有無串你俾唔起一百呀?
你last minutes話cancel佢有無說話俾你聽呀?
無就收嗲啦
二來又要洗多幾套餐具,又要搵人招呼,都係功夫黎,收返錢好合理
全日唔覆,on 過 line 都唔覆,餐飯就嚟要食,佢真係唔知買定唔買個蛋糕好,燥到話cancel 就反而秒覆,我覺得間餐聽處理手法係有問題既。咁當事人反應亦係大左,因為係佢搞既生日飯。

不過算啦,總之當事人想講就係,佢由頭到尾都無諗過R唔比切餅費
屌 原來訂都無落 痴撚線
你可能認為要屌到啪啪聲至叫串,但當事人唔係咁覺得。佢反應可能係大左,但我亦覺得餐廳處理手法有問題。
無話唔俾,不過覺得唔合理,所以就要拎上網唱
有咩問題?
last minute cancel就無問題?
人地有無同你計較呀? 一句ok就算你仲想點?
其實抝到呢個位已經無嘢好抝。佢點解唔打電話呢啲,我地無理由評論。咁當然你可以覺得餐廳態度無問題,處理方法無問題。其實佢想表達既只係,佢從來無R 同無諗過唔比切餅費,完。
咁緊要咪打過去囉
打個message就老奉要睇到?
餐廳個部公司手機 唔係你條女部手機
仲要扮撚晒第三方上黎撐
咁撚唔關事會唔會咁上心回咁多post呀
有乜拗唔拗,你個人閪就係事實,放上網就識,人地問點解唔打電話就唔評論。
自己九唔撚搭八批鬥人就據理力爭,人地一句惡言都無就態度唔好
10點未開工,覆乜鳩
如果你有睇佢回應,你會知道其實佢係放係自己fb 同 for friends only,你生活中發生左啲事都會同朋友傾下講下。佢無諗過要同所有人share。
OK 有幾唔好態度呀?你自己態度唔好咋?唔通又淨係揍你一個$100切餅都唔願俾嘅客呀?你以為自己係邊個呀?想人哋全天候9秒9覆你呀?由頭到尾根本就係自己戇撚鳩,肉撚酸,小家,你撚會俾切餅費咩?你話 Cancel 人哋要跪係度喊叫唔好呀?屌你老母,醒吓啦,咪撚講到人哋態度唔好先會咁啦,呃細路咩?

人窮鳩臭麻撚煩
縮骨度叔算死草

咪就係你呢類人囉
無話R但係放上網唱....
收切餅費真係冇問題喎
1.成本問題
客人嚟到畀錢食餐廳嘢,餐廳賣出營運時間 環境 招呼 清潔等等等等等。

營運時間,環境,招呼:
個客無端白事帶個生日蛋糕嚟,隨時食多半個幾鐘,如果一日嚟幾枱咁嘅客隨時可以翻多2張枱。

清潔:
食個生日蛋糕已經多左一大舊垃圾唔在講,餐廳仲要提供碟叉呢d,唔駛洗呀?

2.食物安全問題
個客喺餐廳食完嘢又食蛋糕,如果肚痛責任誰屬???

收果100蚊算係咁啦,又唔係食左隻車
佢係等到就嚟五點
啱,所以我貼你街招都係俾我個屋苑既鄰居睇啫,無諗住同所有人share
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞