西客之中既西客。因應餐廳只有兩種甜品而覺得 可以自己免費帶蛋糕嚟食

452 回覆
43 Like 897 Dislike
基本上收得cake charge 會幫你點埋蠟燭上
好d既仲同你唱埋歌 搞大龍鳳 又有人serve
酒更加唔洗講
你自帶紅酒 會跟埋decanter ,仲有人serve
白酒跟冰桶
果百幾蚊抵比啦 你叫一支都4-500
唔好怪佢 可能佢去開d 百零蚊個頭果d so called 西餐廳呢
仲要係度懶好笑講咩天神禮物 完美三等份
番去0kb啦柒頭皮

曲到圓
一定好憎佢先做得出
你想食芒果做嘅甜品而你揀個間餐廳無供應…咁唔係應該揀第二間餐廳咩?
又無得咁講 間間餐廳都有唔同規矩
間餐廳無得訂位 想訂位既人就唔去
唔通又話咁做會少佐生意咩
當宣傳
又黎商機無限
人地每日打開門燈油火蠟乜都係錢,咁樣做梗有原因架啦,乜你咁柒蠢嘅啫

你同個基佬就真係打和兩個都咁on9啦
cafe de coral,金鳳,女人街入面果啲咪唔收囉
不如你睇多幾次我寫乜,諗下個重點係乜

唔好一見到有keyword(當宣傳)出現就即刻無限放大好嗎?

我意思係餐廳唔比人自帶食物好正常,但生日蛋糕咁小事就算啦,又唔會好影響消費

如果你咁唔鍾意“宣傳”, ok 我收翻

餐廳比人自帶生日蛋糕沒有宣傳效果

滿意未?
最簡單,最後食到肚痛
咁係間餐廳啲菜式問題定個蛋糕問題?
點會唔影響餐廳?
邊有得咁比,餐廳收你100係增值服務, 等同睇戲SELL你爆谷
你覺得唔合理咪唔好要,明買明賣無問題
但個閪客唔想比錢又老屈人地態度有問題真係好撚狗
如果我真係要拎蛋糕去 我都寧願佢收我錢
又要保管 雪 拎碟 拎叉 唔收錢我都唔好意思
佢收左我錢 我用得安落
認同,想要人地提供啲原本無嘅野,比錢係好正常。
有時覺得幾好笑係,啲人覺得間舖無呢樣野係人地有問題,所以自己帶去係應份,因為你做得唔夠完善。大佬,我主要係賣牛扒意粉,你要我賣七色甜品,其實會唔會係你去錯地方呢?
人地都唔做佢生意
比人忽視
受唔住打擊大叫what?????
比唔起唔想比無人迫佢

食個飯都咁撚煩自己係屋企整囉

What??????個下真係睇到我笑出聲

垃圾狗
如果唔係縮數小家,又真心想生日既朋友食到芒果蛋糕
咁店員話2款甜品都無芒果果下,直接決定買蛋糕
或者cancel 個booking 咪得

所謂等大半日
一,非辦工時間,要人地24小時拎住個電話?
二,所謂秒回,都係7分鐘。我以前份工d客用WhatsApp 落order,我再忙,見到d乜嘢cancel 呀,幾個問號呀,都會即睇,就係怕左呢d咁既人,一陣online 唔覆又小題大做。
有時候都覺得餐廳真係唔好用whatsapp
個個都想人快回,打字又打啲唔打啲。
打電話講清講楚,又唔駛怕誤會,不過呢代人好似個個都驚同人直接溝通
我之前唔係做飲食,做零售所以無得揀一定係經公司WhatsApp
宜家做飲食,無論book位又好嗌外賣都好
都係打電話最方便

佢話佢一cancel 人地就秒回真係屌出黎
7分鐘又叫秒回?
人地6點定6點半先開工
5點幾見到呢d西客話cancel 咪覆一句姐
又要玻璃心話人地hea覆
大佬,係咪要跪求你唔好cancel 啦,黎幫襯啦咁?
真係痴線
發覺通常出post係咁嘅語氣嘅男人都係gay
之前有連登仔話戲院冇某d野食
所以帶入去係道理
其實事主一開始個說法係冇芒果類甜品所以要買蛋糕,俾人屌完又變左態度問題
巴打你食開屎?
幾靚仔
十分入面過7.5分
舊既港式戲院根本就可以拎野食入去
而家既行規,附加例不一定係啱
可能只係商人為賺你多D而設

去親旺角個富豪戲院
拎埋飯盒入去食都仲得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞