西客之中既西客。因應餐廳只有兩種甜品而覺得 可以自己免費帶蛋糕嚟食

452 回覆
43 Like 897 Dislike
鐘意食芒果,點解唔去許留山,扮晒嘢去乜鬼隱世餐廳
咁係咪自己食完自己執番走先

唔用餐廳額外餐具?
Wang同Chen嗰啲應該真係國語併音...
香港不嬲Lee
真係有咁多人見識少到咁?
李係大姓,就算中學都實已經見過兩種拼法
可能係lee跟英國原有姓,Li就拼音
仲有一個好深印象嘅係葉,都可以係ip同yip, 所以有時兩個同姓嘅會唔連學號
好撚柒,重要覺得自己好啱,唔想比果一百咪搵過第間有芒果蛋糕嘅餐廳囉,打埋曬d英文睇到打冷震
見到人地fb講就屌鳩人又話餐廳要做生意
明明之前見過個po大把人覺得切餅費係on9
On9仔
港英政府李係有兩個Lee同Li
就好似Chan同Chen
唔識就唔好衝出黎柒
人地有本書係做譯音
試過唔用佢雪櫃 唔洗佢切
都要收切餅費
如果準時交枱呢

香港地租金貴,咩都利字當頭
唔覺得人地覆"ok"有咩問題,on99
唔俾有咩問題?有無犯法?
樓豬下次可以話間鋪無果支酒 自帶點解要收錢
人在外地 比當地人打一身就唔知啦
收加一夠on9啦
但係咪要拎某一間餐廳唔免你加一就拎出嚟公審呀?
條友有啲張彥博 feel
老豆老母無指定就由入境處職員幫填拼音或直接跟老豆老母(即係幾十年前ge入境處職員決定)

所以Li , chen 都係好常見

都唔知嘈乜鳩
第一句我好嬲已經feel 到陣閪味
諗住大對方,以為話即日取消預約會嚇到人,點知人哋又肯,生日飯先嚟取消預約,點同成棚人交代
你自己帶野入人地間餐廳食,用人地個雪櫃,額外嘅餐具,甚至會叫少左野食,所以會有切餅費呢樣野
佢口中啲道理跟本就係鄉下仔未見過世面,連$100都唔想比嘅死窮撚先up得出
人地西餐廳主打唔係食甜品 走去屌人得兩款甜品冇選擇
想多選擇嘅食完轉場去許留山大把芒果你食啦
肉鳩酸!!!
條友都on9 明知無得揀都照去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞