西客之中既西客。因應餐廳只有兩種甜品而覺得 可以自己免費帶蛋糕嚟食

452 回覆
43 Like 897 Dislike
睇睇幾多lee嘅香港人負你皮
其實兩邊都係ON9

餐廳 : 我每年都食幾次生日飯, 都未聽過有切餅費 , 開瓶費就知, 因為酒水真係好好賺, 自帶咗係唔會叫餐廳啲酒水, 但係唔通個客帶個生日蛋糕入嚟會當飯食咩, 咪由佢囉, 真係會賺少好多? 當做下宣傳唔得?
同埋搞得生日會, 通常都係一班人, 都算大額消費吖

食客 : 間餐講明唔比帶蛋糕咪食過其他餐廳囉, 咁嬲做乜 ?

結論 : 打和
最on9係佢真心覺得自己好有道理
你又試下帶個蛋糕去spoon, gaddi's, 8½ Otto e Mezzo BOMBANA 之類叫人唔好收你,睇下係你戇鳩定餐廳戇鳩
https://www.instagram.com/redrick_llh/
依然好多member支持 改個名就算,堅持開放ig
動態: so touched, gal cheer me up 即刻有姐妹呵番
gay
我都覺
肯撚定之前已經拗到間嘢唔想做佢生意
基本上去餐廳食飯都係唔比帶外來野入黎食
包括蛋糕同酒
人地大可以乜費都唔收
外來酒外來蛋糕都唔比食
咁咪去過第二間囉,我會有幾on9呢?

但係間餐廳就少咗單生意,仲唔係on9?
不過可能佢唔至在都唔定嘅
少左單生意
人地個waiting list成個星期,把自己看得哪麽高
出多啲街,見識吓
我幾時有把自己看得哪麼高呢?
你有無睇我最尾果句
我係見識少,但唔會話會香港嘅餐廳都唔比帶蛋糕呱
同佢講完電話,知佢對甜品嘅執着,就聞到陣西味
去開邊d餐廳唔收切餅費咁好?
Three Dice Kitchen

地址:銅鑼灣禮頓道 136 號希雲閣地下 2 號舖
電話:9811 1880
營業時間:3pm-11pm
切餅費:不適用
套餐:$230
備註:須預先訂位,設加一,收信用卡

利申:未去過,上網求其搵嘅
係呀
街邊芝士火鍋年代
以前都係一年一次
但試過一次親眼見就唔敢再幫襯
未聽過切餅費? 唔知話你童真定無知

結論:其實你都係戇鳩 衝出黎柒
咁點解唔返屋企食
What? 根本就講唔撚通

1.又係佢話"over the phone"知道無芒果甜品,亦唔介意畀切餅費,
咁你理撚得佢到底個MENU有啲咩,
直接買個啱心水嘅芒果蛋糕去再放低一舊水咪解決咗囉,
已經唔講其實Openrice應該有餐牌/食評可以參考。

2. 講到自己咁重視餐飯,又心急如焚,亦曾經試過打電話訂位,
點解唔試下打電話去餐廳查詢下,而要on99咁睇住人有無online?
我認係無知,真係未聽過切餅費,因為好少生日食西餐,通常食中餐(未比人收過)

但係你明唔明我成段文字嘅重點?

我重點

1.係話間餐廳會因為切餅費而無咗單生意,姑勿論佢係咪唔憂做,少咗單生意就係少咗。生日蛋糕主要咪用嚟打下卡影下相,當飯咩,會好影響生意?

2.主角因為咁小事而發千字文唱人地係無聊,而且間餐廳又講到明要收,去過第二間咪得囉,你地仲要講到原來係西餐廳咁普遍,咁更加唔知佢嬲乜?

成件事同我呢個外人嘅見識有咩關係?
hehe同八婆一樣 最愛圍爐
唔想比錢又想用人地d服務
你唔好出去食飯啦 屋企自己煮最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞