西客之中既西客。因應餐廳只有兩種甜品而覺得 可以自己免費帶蛋糕嚟食

452 回覆
43 Like 897 Dislike
唔同意咪去第二到切蛋糕囉
人哋又無呃無迫無搶
個客唔想俾果啲先叫乞
人地白紙黑字寫到明要收都叫乞?
起佢底啦
咪撚煩 死閪客Derrick li
祝你有日食食下死撚埋
收切餅費有幾出奇呀
答OK都叫態度唔好?
不過都幾污糟下

好多年前食
有老鼠小強伴食

之後就唔敢幫襯
平心而論係好食
利申唔係打手,但我同女朋友每年紀念日由表白嗰晚到宜家幾年都係呢間慶祝,佢呢幾年搬左二次鋪,愈賣愈貴同食材/裝修愈黎愈高級,你應該講緊佢第一間仲係坐街邊食賣芝士火鍋做主打,宜家唔同曬㗎啦,真心推介去試多次,老闆真係好有心做,野食環境都好得
真西客,唔係扮架喎
人地點答你都吹唔漲人架喎

人地奉旨秒回你咩
其實個個都錯晒focus,個重點應該係想話間餐廳隔咗大半日都唔覆佢啫,跟住話cancel就極快覆,其實直接同佢講話冇/有邊兩種都得嘅,都係打幾粒字啫
間餐廳真係好有心做,我以前都好鐘意去,唯一係真係無伙記,有時客多會慢少少,不過真係有心做嘅餐廳。
On9仔
無常識柒撚左就認啦
睇你條撚樣都無乜讀書 見識少但又要扮有學識
屌 度縮狗去m記慶祝啦

話閪知你切手指都無人理你
遲下寫到明
不準帶外來飲品俾人罰錢都叫春架喇
好彩佢朋友淨係鐘意食芒果
如果鐘意燒野食
咪帶埋成包炭入去?

佢大陸落來?
香港有邊間餐廳會俾你食自帶食物
切餅費真係痴撚線
啲任食邊爐,放題都收先神奇
尼挺人一睇就知係典型閪客,餐廳收開餅費有咩問題,你帶蛋糕去=叫少啲野食喎,仲要變相坐耐左,分分鐘小左單生意 哥舊幾水都想慳你就死去公園先切蛋糕啦懵撚,再唔係咪食加頓lo
當事人無acc,我代出佢嘅回應:

其實我真係從來無話過會唔比/無R過唔比切餅費。我完全無諗過要唔比或者點。係呀,我係覺得呢個費用唔合理,但人地地方人地規矩,所以切餅費呢樣嘢,我從來無R過唔比,係人生食咁多次生日飯都無R過。我同佢既對話,包括電話包括whatsapp,我一句都無要求過唔收切餅。

如果你有認真睇我個post,我憤怒既主因係我等左大半日佢都唔覆我。我餐飯就食七點,我早上十點半搵佢,等極唔覆。我要個甜品menu,係想知係咪仲有咩甜品佢無講我知,咁我再决定買唔買蛋糕,其實當日等三點幾,我再click 過入個對話,佢係有on 過line 架,咁姐係佢應該睇到啦,咁我咪再等囉,點知到將近五點佢都唔覆,我餐飯都就嚟要食,我真係覺得有無搞錯,燥曬底至話cancel,但佢反而即刻秒。回。0k。而家係邊個態度唔好?係佢秒k0我之前,我一直態度好好無得罪佢。直到而家都唔明,我何罪之有?

連用WhatsApp 都要屌既人,自己放大張相望下,係餐廳係我電話book 枱之後,無理啦腎whatsapp 成個月之後既情人節menu 比我,所以我至認為第佢 prefer whatsapp。再者,我點知佢dessert menu 有幾多個items?佢影張相whatsapp 比我,點都合理過要人地逐個讀啦下嘛?

仲有,我怒 cancel booking,係因為intercon buffet 仲有位,呢個亦係我本身既 plan。小店係朋友食完推介,我至試下,我cancel 根本唔係想R任何嘢。

我原post 態度係好差,但有無人諗過我當刻既情緒?我等成日唔知買唔買蛋糕好,等到cancel 一刻當然係好火滾,但佢秒回k0至真正令我嬲到震。所以我至咁樣覆機,同用咁既語氣,係我自己私人facebook,出一個for friends only 既post。

但我Fb 有有心人將我放上呢個審判欄,係所有嘢都唔清楚既情況下,同大家一齊未判先審。

如果你都係覺得我唔啱,我無話可說。
我買M記坐係kfc食得唔得?
ok態度有幾差?
真係黑人問號
日日質個蛋糕比佢食,一日三餐都食蛋糕,但係切餅費要照收
唔係語氣。係佢由十點半開始等,等左佢全日都唔覆,佢唔知買唔買蛋糕,但竟然一話cancel佢就即覆ok。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞