西客之中既西客。因應餐廳只有兩種甜品而覺得 可以自己免費帶蛋糕嚟食

452 回覆
43 Like 897 Dislike
屈人句ok係態度差,都係跟佢學嘢啫
所以同人講bye bye啦傻閪就係禮貌大使?
咁如果係佢無查清楚,佢有唔啱。但咁睇,同平日開鋪時間唔同既話,正常人未必為意check。
所以就屌左先
問完甜品menu
會唔會問攞前菜menu
之後主菜menu
小食menu呢

再者 openrich已經有哂menu
之前"over the phone"同人傾過
等左咁耐 點解唔直接打電話過去
還是佢自己都知道人地無咁撚早開門
咁撚樣唔係西客 乜野先係西客
篇文兩大段都係講切餅費
唔縮數 講咁多做咩? 城市論壇呀
其實好多餐廳都收切餅費
事前問左 有講到 無乜好嘈
你估好似吉野家咁
任班西客自帶食材入去打邊爐咩

再者 比著我係餐廳 都唔撚覆呢D西客
個個都問要呢樣果樣
你估真係有個專員專門覆whatsapp咩
而且 send資料出街 有乜野錯漏
到時要個員工自己上身
反而cancel booking 就完全唔撚駛驚咁多野
緊係秒覆啦
佢只係要個甜品menu 都係西客?早兩日餐廳至自己send 情人節menu 比佢。
問完甜品menu
會唔會問攞前菜menu
之後主菜menu
小食menu呢

再者 openrice已經有哂menu
之前"over the phone"同人傾過
等左咁耐 點解唔直接打電話過去
還是佢自己都知道人地無咁撚早開門
咁撚樣唔係西客 乜野先係西客

屌 打錯字
佢反應真係大,呢點佢唔啱。而且因為你唔認為餐廳態度同處理手法有問題,所以你理解唔到點解佢嬲。但其實在此之前,佢態度一直良好。
態度好到逼人非工作時間覆機?
有乜野態度同處理手法問題
最大問題係應該要24小時Mon whatsapp
同埋唔撚好收個西客切餅費

小朋友 人地無覆你whatspp 點解唔打電話去問
還是係佢自己都知人地無咁早開舖
屌你老味 我信 我信
信佢條仆街真係大仆街黎
其實唔明點解你地會質疑佢唔打電話。係餐廳主動whatsapp 佢在先,佢又見過餐廳online。而且一早問過甜品問題,點解又會提到主菜小食?餐廳亦唔係當事人自己上OpenRice 搵,係人地推介。
所以六點半開門,五點回覆就係態度差,係傻閪
屌!都戇尻嘅!

個閪客本身要慶祝生日預先book咗枱(又無落訂),為咗拗駛唔駛收切餅費(或者話睇下嗰兩款甜品係咩喎!大家信唔信吖?),其實心裏面就想取消個booking…

好喇!原來有高檔buffet仲有位喎(有甜品,蛋糕都慳返…你唔係以為洲際唔收切餅費下嘛?)結果,預約前兩個鐘先cancel張枱,人哋餐廳唔屌你、blacklist你,都執身彩啦!

如果咁緊張餐廳唔覆,可唔可以send句簡單message:唔該幾點前回覆,如果覆唔到,可能要cancel booking…

所以話:臭雞,原完唔識做人!
係因為用佢地方,你攞出門口出街食就得。
唔明白點解你地要包裝成佢要求24小時覆whatsapp,9秒9覆機同秒回。佢真係等左成日。亦好難理解點解你地堅持質疑佢唔打電話。係餐廳主動whatsapp 佢在先,餐廳亦有on 過line。我真係唔知佢知唔知舖頭幾時開門,我搵等緊佢答,但講真,同平日唔同既,唔知又有咩出奇?
咁你又有無睇到個時間呢
對上個whatsapp係6:57pm send出去

有無online又點
人地唔係工作時間 點解要人地非工作時間覆
仲有 對上個whatsapp 已經有埋openrice條link啦
唔撚係低能到連click入去都唔撚識呀

之前識得打電話過去問題
但係人地whatsapp無覆到 就企左係度
如果佢認自己係低能仔 我咪可憐下佢囉

根本就係佢check完資料後
見人地未開舖 所以先whatsapp問野
西客就係西客
依家係你講到佢去到好趕先取消
咁趕 又唔打電話去問係咩玩法?
咁趕 又唔會上網上OpenRice搵下資料?
而咁得閒係度睇人地有無online?
仲扮乜鳩
一開頭已經屌人切餅費,之後又叫人唔好討論,但又話自己唔係縮數小家
屌你老母,你(朋友呀嘛)係唔係精神分裂呀?
唔知不過唔搞清楚就放上網屌,一定唔係閪客啦
算啦 盲撐總會搵到理由
再者 可能係事主黎呢
同打邊爐自己帶嘢去淥ge連登仔有異曲同工之妙。
好多餐廳d whatsapp 都係另一部手機, 多數d伙記都唔睇
你夜晚夠有online,不如你又試下唔覆老細第二日就出封warning俾你?
仲衰添

自己唔撚啱 仲要放上網要公審人地間舖
果班唔知頭唔知路既 咪信撚左佢囉
搞到間餐廳少左生意

不過今次事主又係柒左
佢放上去D料
全部都係指向佢有幾西
你話佢處理得差,啱既。但上面好多其實係你自己既推論,而客觀事實上佢亦真係無要求過同無抝過唔收切餅費。

另,當事人同我講左唔再回應,但佢已經知道自己當時態度唔好,多謝大家。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞