召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (37)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
唔直接關波段事,因為即使上咗3波但全程行20我相信佢一樣會剔你
記住3波唔係為上而上,而係用波段嚟配合車速,只要車速夠而前面路況許可就應該轉高個波,慢就拖返低咁樣,所以唔需要上一上3波就即刻拖返落去

不過,如果係「未能調整車速以適應交通狀況」被人大剔應該係全程都碌得好緊要
前面有好多位即係表示可以俾油繼續去。記住慢車唔一定安全,同轉波一樣,總之有位而路況許可就應該去

下次再考,俾啲信心自己,應去則去
阿sir見到你揸得冇信心佢都唔敢俾個牌你咖
我係考完先識緊張,考緊都冇乜野
考完等成績緊張到手都震埋
紅色X係校巴死車,我得中線可以揀
但明明我可以跟黑色條線行,
阿SIR話叫我轉左,
我自己入左線轉埋左
呢樣會唔會肥?
咁考完先緊張好過考前考時緊張既
另外2剔係咩?
知自己衰咩下次可以補到,
好過唔知自己衰咩以為只係冇運。

而家發一陣呆, 遲D先諗再排返呢到, 定係出面考其他路線啦
大tick,不顧及其他道路使用者
呢個應該係個學生哥喺條馬路禁電話 聽歌
我停車俾佢過,佢唔過 我開車佢先過
但阿sir 無踩

未能調整車速以適應交通情況
應該係我上完三波太快轉二波但前面仲有好多位?

不讓路給優先行駛的車輛
應該係我斜路起步,見到對面有車
諗住讓佢 見佢走咗就望右邊架車收慢
但我應該讓佢過

3個大tick 入面第二個真係唔係太明
不過佢大tick 我都啱
唔直接關波段事,因為即使上咗3波但全程行20我相信佢一樣會剔你
記住3波唔係為上而上,而係用波段嚟配合車速,只要車速夠而前面路況許可就應該轉高個波,慢就拖返低咁樣,所以唔需要上一上3波就即刻拖返落去

不過,如果係「未能調整車速以適應交通狀況」被人大剔應該係全程都碌得好緊要
前面有好多位即係表示可以俾油繼續去。記住慢車唔一定安全,同轉波一樣,總之有位而路況許可就應該去

下次再考,俾啲信心自己,應去則去
阿sir見到你揸得冇信心佢都唔敢俾個牌你咖
紅色X係校巴死車,我得中線可以揀
但明明我可以跟黑色條線行,
阿SIR話叫我轉左,
我自己入左線(綠色果到)轉埋左
呢樣會唔會肥?
有無師兄考跑馬地?
如果做足過死車動作,唔會
如果冇做過死車動作,即肥
咁OK啦, 唔係後生
錢七三保 5千幾應該出到
藍色格唔夠位比你番入去
無得勉強入, 會變左同其他車保持唔夠距離
唯有中線先偏左打左燈
燈位行得就做轉線動作
過緊燈位果陣入番左邊再轉左
唔係BOR
本身中線可以轉左
就咁中線轉就得啦
係,真係輸經驗

你學車慣晒左線轉左
所以一時間諗唔到中線轉

咁你師傅D危機管理教唔夠
係,平時佢都冇教我用中線過
我又唔知
有有ching知係同一條行車線 轉靠最左/最右 洗唔洗打燈望鏡望盲點?
其實學院根本唔會幫手排重考生快期?好後悔太快課左金
望鏡望盲必須
隔離隨時有電單車

但好人好姐點解要偏左偏右行
光明正大行中間丫麻
開車前準備不足

警覺性及判斷力弱 忠義街肥佬
你係妹妹
有短裙美腿比師傅J兩J
快期一定有

除以上情況外, 其他自求多福。
開車前準備不足都大TICK
你咩事?
唉 有個位 我太緊張 極力子高左小小 架車震左下
我就以為死左火 再熄匙著車 我諗係衰哩個位
點樣排快期?
1. 上網
2. 比錢搵人
我睇隔離post係上網抽,我咪睇下。原來有另一條隊叫重考生快期,應該係另一條快隊每日更新空缺。我課左金之後先諗到學院只係幫我順住排,而師傅加把口話,係架約到八月架啦。

隔離post d人都話好快會有。

利申 唔肯定
比錢搵人? 上網係咪好多人搶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞