召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (37)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
佢都冇講咩,因為去到最後幾堂都冇咩點出聲
唔該哂咁多位巴絲
自私? 幾時考?
岩岩開始溫跑馬地2條路, 除左冇乜位可以上30, 暫時睇落都唔係好難,
都係小心行人同埋過車轉線
D彎基本上都係左轉, 可能要練一練, 但應該冇大問題,
有冇D咩係我睇漏左
小路出大路
同最後上斜大路入番小路番試場
都要練下

一開波小路出大路個彎有少少窄
好想快D揸,
而家只可以腦練
你都係唔好腦練咁多
你係會走火入魔既人黎
放開以前既野
跟師傅再學過
其實銅鑼灣 3-4月啲快期易唔易有?
腦練得多,出到現實未必套用到
因為路況冇得預
一take pass咗天光道(靠背壟道)

感謝啱先幫我集氣加油加油既巴打

新一年希望各位學神全部pass
前日抽到2月中銅鑼灣棍van快期
考完2個月 有咩幫到你
諗住考的士牌先 趁仲後生記到野

買車未呀, 都成2個月啦
上斜咪可以上30 如果冇乜車
有個雞比灣難轉架 就係上途要轉左落斜個度
小路出大路又煩 因為好多車 如果上面有整路 起碼要5分鐘先出到大路
試場出個度好窄 要小心扭軚
你好啊師姐
想問下條路線大概有咩位要特別留意下
我見到Youtube 啲片
個人認為最煩係比耐性,小路出返大路果下
因為真係幾多車下
岩post14開始學車 考到post 37 終於合格 最後想講一句 屌你老母
買車

想要揸咩事, 可以介紹番
係多車
又多路人行好近馬路
有時又整路封一邊
我要做車手!
師兄介唔介意講有冇洗左25K
恭喜你上岸喇
乙部唔多講啦 熟能生巧
次序係 三手 泊位 斜路起步
要小心泊完位之後轉去斜路個度係好窄 要成架車踩住個箭嘴先轉上去

丙部 一出試場 落直路 要望下右邊留意右邊有冇車 之後爬頭 (望鏡 打燈 盲區) 去到路口 留左右邊車 冇先好出 唔好急 記得俾多少少油出 由於我係轉右上 所以淨係講右邊 一上斜路之後就要轉左急彎 記得偷少少右邊先轉左 轉緊小心唔好撞膊 盡量望遠d 落斜之後去到安全島就要cut去右線 之後班馬線前面冇死車就要cut去左線 有就一路keep右線 之後過死車轉左
去到成和道 紅綠燈位 望遠d 前面有死車 就要過完紅綠燈cut去右線 如果唔係就要下個紅綠燈位前cut 之後直上 返試場轉右 冇車先轉右 之後轉左路口 睇清楚冇車先出 返試場搞掂 係雪糕筒停 記得手制p波熄匙

各位巴絲加油 唔好緊張 定d黎就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞