召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (37)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
我考掛接嗰陣跟住架九巴學神尾,沙田圍路轉左小瀝源路之後學神埋站(係停車彎),我即刻望鏡望盲點 cut 右半條線爬佢,再望鏡 cut 翻左線

埋左線之後前面就係紅綠燈,一過白線就轉黃,諗起都覺驚險

不過大家學車/考牌都唔好咁搏了,巴士入得晒停車彎就慢行,入唔晒/喺正前面停就等吓啦
只可以講句絲打加油 經驗嚟嘅
技術練好嘅話,淡定做好自己就得了,當考牌官唔存在就得了
巴打考到未?
知道自己衰乜都好,吸取經驗,下次留意多啲
對,外圈/內圈都得,舊式迴旋處行內圈嘅話,出迴旋處時要小心外圈車

in case 我 get 錯,行完迴旋處要出嘅時候,外圈出左線,內圈出右線,新式會劃埋線畀你睇
加油
迴旋處你當普通行車線咁,跟地線出入就得,要 cut 線就做 cut 線動作咁
最緊要知道如果有特別情況既情況,你要做齊咩步驟,我係返工得閒果陣寫低曬個程序

利申:炒左2次
已上岸定仲等緊再考
早晨,發呆第五日,
已經俾錢學車王抽快期
每一朝早都坐定定睇下搶唔搶到快期
希望你唔洗,考果陣記得要放鬆啲 有個呀sir同我講:啲考生一緊張就會連平時唔會衰既都衰
我而家搵左兩間抽,不過中間有過年,又想考香港島,應該都冇咁快
不過我都係可能堅持埋下個星期算,到時俾錢人抽,天氣一凍就唔係好想早起身
過年考其實會唔會少啲車呢?
最後揀學車王,唔揀同學會
同學會都有報,佢事成先俾錢。
學車王要收左先
師傅話唔會,考既日數仲少左。
九龍可能好d, 多場多位d
sorry 睇錯,你講人少d 應該都會,但死車應該勁多
如果年廿九到年初七有得考應該好正
但我呢段時間唔係香港
其實有邊間同埋邊間好啲?
都冇話好唔好架啦,都係成功先俾錢,搵多幾間抽,睇下邊間快囉。 同學會就貴d 400 蚊
到時兩邊都中就煩
過年係出名易合格好多
你重自己努力緊?
應該唔會,一個考試號碼只可以報一個考期,好似係
Andy 話二月香港島得七日半有考試 我都有一絲猶豫不如照屌九龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞