召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (37)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
P已攞
一個係正常消費
兩個即係佢覺得你可以揸出街,但你自己都要小心嘅項目
三個/直接大剔就係安全/意識上嘅問題
去10號窗排隊買車
好好對佢 快D出車
個師傅都有講我路試都係窄窄地
叫我練熟掉頭泊位先合格左1部先
所以最後去試場學都係兜1-2個圈街就排隊調頭泊位
你話駕院唔夠堂學又話ja
街學比多d錢上堂咪解決到個問題
佢都學左30個鐘架, 唔算少
其實係要靠自己練個意識啊,你無安全/危機意識坐你隔離點會唔知,無得厄
今次考 換佐第二個師傅教

架車唔同 同埋架車舊

之前都唔會有流後嘅問題 今次好嚴重 一堂入邊已經有三次 但我已經拉得好實 但開車果下都係會有小小 師傅叫我踩住油門轉波

好擔憂呀 又無得轉師傅了 上次個師傅hea得黎態度唔好 但今次呢個架車又唔係幾掂
但如果真係拉得唔好 就算我踩住油門轉波 要流嘅都係會流
那有錢
不了,保費貴+冇錢
棍van?
多謝巴打!
我諗我去之前都會睇清楚D Drules
我都係揸3日, 來回Munich Airport > 新天鵝堡 > Innsbruck > Hallstatt > Munich Airport咁
好多路都係高速公路 所以應該OK

我諗我都係會搵師傅補番兩三堂先
始終好少揸車+無人教過我揸自動波....
有冇師傅可以推介一下...
好似搵唔到佢IG....

咁有緣再聚了
過咗25歲再諗諗
FB search 學車follow me 睇下約唔約到時間吧
有牌補鐘你要就番師傅時間地點, 佢唔會就你
自動波私家車
你條路線全部都咁長途
你唔揸開車點搞得惦

Hallstatt 揸車去真係好癲
手掣唔關架車新舊事
轉波要踩實brake先轉喎 如果唔係會有小小chok
斜路停就brake+手制 起步就油門+鬆手制
我之前用toyota就唔有流後呢個問題 但今次用第二款車 就有 所以都係拉得唔夠緊?
草下錢先
其實小弟都諗緊... 係咪因為太長途, 要keep住高速所以唔揸開會危險?
我5月先去.. 如果我依幾個月補多幾次鐘, 問friend借多幾次車可唔可以惡補下?
自問揸車唔係好叻, 但至少唔係驚驚青青o個種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞