召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (37)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
如果師傅太心急就當佢發噏風
但係你都唔好做得太慢,下一秒路況已經可以好唔同
其實睇吓咩情況,如果後面冇乜車咪讓,唔好掛住讓搞到後面停唔切撞上嚟
揸到師傅釣魚,所以冇咩壓力
我係26撚,P牌期間因交通違例,要重考,請問有冇巴打知道保險方面要點搞? 我本身嗰份係P保,係唔係好大機會唔受保? 酒水已備
七個工作天後先抽到期, 睇你有冇想考香港定九龍,同埋覺得自己單純唔好彩定係技巧仲要改善。

我就想考香港,因為萬一衰多次唔駛又再抽其他試場,另外香港島都識師傅好好,所以搵左師傅再等抽快期
未知考邊又唔知抽到幾時
好難約到師傅
後日考
你犯d咩
你冇望鏡
超速&快線
CLS,唔應該做既做哂
P牌保會自動失效但冇得退款
要申請返個學保
受唔受保就唔知啦
超速都話,行快線
我都忍住唔入快線,你就渣入去
哩啲已經係過去,我都認係我衰,但依定要面對返個問題,係咪唔會出到保險? 因為上庭個日好多人都同我同一罪名,我諗佢地都要揸車掛。
咁睇嚟,你唔止唔好彩
有無巴打考完棍van牌係揸棍私
小弟仲未習慣轉揸棍私 想問下揸棍私
除咗開車吊完極力子要比少少油先鬆手制起步
停車踩完極力子同迫力 係好似棍van咁先拉手制後空波熄匙一波 定係要先入咗空波後拉手制熄匙一波
我普通路同公路落斜見到個錶有一刻去到60/75左右已經驚到瀬屎即刻落break驚加監
CLS
你有左個牌中意點揸都得
唔撞同影響到人就得
次序唔洗理
事實上平路差唔多個個都唔拉手掣齋踩break
去駕院/駕校或者打去保險問可以解決到你既問題
停定,手掣,直啪一波/後波,落車
冇乜意識睇鏡/望盲點,畀個牌你遲早出事
個頭真係要郁,唔係眼珠𥄫吓就得
因為我老豆係咁屌柒我 話要入空波先否則會死火 但呢個同我學棍van停車又唔同
所以我想搞清楚先
棍私停車咁做會唔會死火:踩盡極力子&輕踩迫力>停定後拉手制>空波>鬆翻極力子&迫力>熄匙>入一波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞