召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (37)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
雙門唔方便小朋友出入喎
同埋好似得手波版?
緊係KIA stonic啦, 17k就搞掂

Manual is the best
洗鳩開門咩,又唔係70年代考牌要貪污
但摸下塊鏡教下個seat同seat belt就要
不過都要睇官 有d hea d嘅唔會捉咁緊
係咪冇望中鏡?
1000cc大車會唔會唔夠力?
有turbo
你指準備?乜鳩都冇望。。。考牌官上車前教好晒鏡同seat

開車前有望晒鏡
弓起弓起
我個陣就係咁而整一整個seat 係咁而整下塊鏡 安全帶 開車前望中鏡 不過師傅話好睇個官 個官唔係好點理 我師父都叫我攬安全帶 同 望鏡 就很
唔好跟大車行
就算跟都保持相當長既距離
佢大車block你視線 你睇唔到前面咩事 有咩依郁你有機會避唔到
慢線又有機會遇到其他車入high way, 除非你要exit 否則真係唔好行慢線
當然 你西九龍走廊得兩條線果d另計啦

行中線啦
你keep到70/80唔好慢就得
後面D車嫌你慢會頂唔順自己走去快線架喇
老西都掂下塊鏡 我係日本考 個考官會專登整偏塊鏡,個軚同張櫈

咪比位佢扣分最好啦
考街可能執得緊d
我係駕院考叫我咩都唔駛搞,淨係睇下度門有冇閂好,撻定部車等個考牌官
四驅
棍波
廿皮有找
有4速自同5速棍
拒絕外母型(雙門),同埋四驅預咗係高地台
以前師傅話過,開咗車後,老虎蟹都唔好再掂任何鏡,即使發覺是但一塊鏡個位唔夠正都唔好校,如果唔係照剔「開車前準備不足」

就算開車發覺個鏡有問題
都頂到考完
一搞個鏡就TICK得
2月13號就考
今日學架車空轉都勁震(好似吊住極力子咁)
已為自己隻腳踩極力子踩得唔夠實啦
點知係斜路入咗空波都係咁

好撚驚到時考架車會唔會有咩事
琴日揸深井下路 勁爽勁好揸
春茗中左500蚊現金
今個月可以補多節鐘
其實咁算唔算正常做法
次次學個半鐘都提早10-15分鐘係試埸由佢渣返九龍塘就佢下1個學生上車
睇個cfu

我嗰個就早15分鐘叫我自己揸出去

不過次次去到某段路佢都會揸實條呔
算正常
青山公路?好多燈位喎
就算係駕院,阿sir叫到準備下開車,都做下動作交下戲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞