召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (37)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
如果我7號pass, 最快係10定11號有得攞
想請教咁多位巴絲,細佬岩岩pass,如果想買架2手車,有d咩係特別要注意 因爲聽講買28car個d真係睇好唔好彩遇到架正常,又或者買之前驗黎都哂氣
任何公路落斜都踩番60樓下,
好多相機影出口位
買錢七練姐下話?
揀日本車好少出事
唔會,你死唔死火係睇你係咪未落空波就鬆極力子,唔係入緊波時拉手掣
唔該你師兄
自己本身都諗住揀jazz錢7
有無話幾多年車以上就小掂為妙?
定係見佢行得走得無大病就可以?
新手問題多唔好見怪
成日控制得唔好個車速
岩岩唔經唔覺踩左上50 師傅即刻叫慢d
好多野都好唔上手 搞到愈學愈灰
極力子唔駛吊太高,和住油慢慢放就ok
第二題我唔答嘞,攞咗牌鍾意點揸就點揸
其實佢應該溫習下汽車理論
而家完全係典型香港學生,叫佢做乜就做乜,但唔知背後點解

覆返樓上巴打,入空波先定係踩極力子停車,唔關係van仔定私家車事,兩個做法都冇問題。停車嚟講重點係令波箱齒輪同引擎動力分開,兩個做法都可以達到目的

10個有10個有牌嘅司機會入咗空波先,由得架車溜,咁樣係取其方便,因為一定唔會死火(得閒搭下小巴,留意下小巴佬點做);臨停踩極力子係保障架車有動力,必要時要走人都可以立即俾油走,考車亦以此為規矩
考試忌急進
呢個係訓練你點樣有耐性地揸車嘅時間
要練多啲油門控制,正常踩小小油就可以定住速,踩太深就會越行越快
逐啲逐啲慢慢練啦,熟完一樣再一樣
好睇你幾多筆直
都要將價就貨
如果我7號pass, 最快係10號有得攞?
搞唔清嗰3個工作日
筆直三萬左右
準備去考場
+1 加油
加油
巴打考邊
準備好攞p嘅心情未
大西北
i am ready
記得隊枝紅水先考
考前飲?而家學多一堂先去考
如果你真係望岩位,其實唔岩誇唔誇張事。
要轉新線又有野要再練好,預鬆少少啦,
好過衰左又再俾5k啦。

上次問Andy 師傅佢就建議5堂先考,而且儘可能都係日頭繁忙時間揸。
不過你如果打算考九龍就點都要知邊個場先易傾到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞