召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (37)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
我就住觀塘個邊
有無鴨駕手足係出面搵師傅補鐘,我自私
我見D師傅寫可以係鴨脷洲上落車,連架車款都係一樣
我7月考,5月開始學,係咪6月尾7月頭先開始出面補鐘?
我都想補,唔知鴨脷洲上落車係咪都可以係返入面補
星期三考掃桿捕 想問下有咩要特別注意
打去問下大昌有咩貨睇
你5月先上黎問啦
補鐘無得咁早約

請教下油塘個迴旋處
要入圈
係咪淨係睇最近你個路口架車打右燈
同埋圈入面有無車就得
燈信唔過,推左走右推右走左乜都有
要睇佢來勢

睇隔籬cut線都係呢個道理
先唔好理棍唔棍波
根本好多公司要2年牌先肯租
睇下你學邊款啦, 如果私家車最好唔好去觀駕,考慮下其他師傅。九龍有個幾好既師傅

有無鴨駕手足係出面搵師傅補鐘,我自私
我見D師傅寫可以係鴨脷洲上落車,連架車款都係一樣
我7月考,5月開始學,係咪6月尾7月頭先開始出面補鐘?

上次我補過一個翁師傅,只補路線,場內泊位個d 如果想補要俾錢駕院
學棍van啊 多謝巴打你介紹 我研究下
睇返個一人一個好師傅list啦
呢到有冇人學26?
見到好似冇私人教
請問一下如果見到路人企係馬路邊(非過路處)
咁我應該隔兩個車位停定俾佢過,定係踩住腳制慢慢經過佢?
前者驚肥停車位置不當,後者又似會太接近物體
視乎距離踩一踩break或者收一收油減慢速度比考官知道你見到佢既存在。不過就算以後真實揸車都要咁做,係道義同法例上上車係要保護同讓行人
咁使唔使好似過死車咁過佢?
泊車調頭吊極架車都鏢
屌好撚絕望
吊唔到咪靠brake收慢(吊住極力子踩埋brake)
我都係咁pass泊車
係會柒d行下停下,但起碼夠及格
通常都係吊極力子,快咗就踩深翻極力子/印 brake 收慢,做得靚係可以唔踩停晒架車嘅
要剩係用極力子控制速度係有難度架,無需要太高要求
大致上係,不過要提防行人突然行出嚟,一行出嚟阻住你就要停車
排正常期五月考永孝街 有無巴打考過可以提點下?
請問各位巴打有冇旺角區上車既補鐘師傅推介??
小弟諗住去歐洲自駕遊 想搵師傅補番幾堂
(就快甩P)

thanks!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞