[選擇故] 毒撚人生

460 回覆
55 Like 8 Dislike
c
Sorry引用咗
c
雖然有點腼腆,但還是情不自禁想進去成人用品店逛逛。

「先生你好!請問需要啲咩?需唔需要為你介紹下?」店員說。

是一個女店員呢,矮矮的,一對水靈靈的大眼睛,感覺是一個文青型的女生。

「... 我應該點答佢?」

A. 「Er⋯⋯我單身。」
B. 「買完冇人同我一齊用。」
C. 「買完你幫我用定我地一齊用?」
D. 離開
C
「買完你幫我用定我地一齊用?」不知道哪裡來的勇氣,我竟然說出這句話。

女店員先是怔一怔,然後說。
「哈哈,先生你真係識講笑!不如我同你介紹依隻飛機杯呀,依隻係仿某某AV女優下體做架,又夠輕身,你自己用都唔會覺得好攰架!咁依隻就原價$200,依家清貨做緊特價$120添!」

「呃⋯⋯哈哈!好呀好呀!就依隻啦!」為了化解尷尬,感覺沒有選擇的餘地,硬著頭皮買了吧。

「多謝曬!」

*岩岩買完野飲唔記得mark -$50,所以係$150-$120*
[荷包餘下$30]

「屌!早知就唔亂咁講野啦!咁就冇咗百二蚊!」我心想。

「不過依個係咪一個好機會識下佢呢?」

「... 我應該?」

A. 同佢搭訕
B. 抄佢牌
C. 離開
b
屌我又引用咗 巴打唔好嬲我
不知道哪裡來的勇氣,我竟然有想知道她電話的念頭。

「可唔可以話我知你電話呀?」我問。

「Er⋯⋯下次呀下次呀!」女店員一邊把用黑色袋裝著的飛機杯遞給我,一邊答。

「呃⋯⋯咁好啦,拜拜。」我答。

還是失敗了,失去了$120,電話也拿不到,只獲得一個飛機杯⋯⋯

......

終於回到家了。

「... 我應該?」

A. 柒訓
B. 上連登
唔會,我係唔鐘意一串串睇到好辛苦啫
b
梳洗過後,還是沒有睡意,還是上一下連登吧。

熱門類別裡有很多不同種類的帖子,有感情台的,有活動台的,其他都不太看得上眼。

「... 我應該看?」

A. [單身狗入]男男女女大雜燴
B. [禁厹娘娘]boardgame谷招人
a
夜啲更新,返緊屋企
Btw 得你一個玩,我好感動
等你
就看這個吧!我點擊進 《[單身狗入]男男女女大雜燴》這個帖子。

內容是一堆單身狗互相取暖的留言,我對這些留言沒有太多的感想,反正我已經接受了我是一個萬年單身毒撚的事實。

咦?有一個令我頗感興趣的留言。
「有冇人想約出黎玩下?我地開咗個谷成日約出去玩架,得閒食下飯行下山玩下扑驚咁,有興趣嘅填依張Google Form啦!」

我對此的確是有些興趣,認識更多的人,開拓新的興趣,但還是猶豫不決。

「... 我應該?」

A. 試下入啦
B. 唔入
a
「好,死就死啦!最多都係入谷做邊緣人啫。」我心想。

我按下那鏈結,他們要求我提供的內容是:

暱稱:就寫小明吧。
嗜好:可以寫打電腦遊戲嗎?
自我介紹:單身狗,沒有比這更好的自我介紹了吧?

我填好Google Form,按下送出的按鈕。

夜深了,還是睡覺吧。

......

「阿!!!!!!」我伸了個懶腰,這一覺睡得真好。

好了,那今天該做什麼?

A. 食早餐
B. 打機
C. 打工
D. 冥想
d
係到
嗯⋯⋯昨天好像發生了很多事情一樣,一大清早還是冥想一下吧,平靜一下心靈。

......

「叮!」是電話鈴聲。

「屌⋯⋯邊撚個阻住我冥想⋯⋯」
我打開電話,發現已被加入到昨晚申請的谷了。

「早晨!你好呀新人!」
「Good Morning! 新人不如自介下呀!」

「Er⋯⋯我叫阿明。」

「阿明你好!我叫阿草,我係依個谷嘅管理員。」

「歡迎!我叫阿甲呀!」
「你好呀!我係阿乙呀!」

「阿明,我地今晚有個谷聚食下飯喎!你要唔要一齊黎呀?」阿草問。

A. 應邀
B. 不了
C. 約咗人啦
留名睇主角同班毒撚圍爐
冇女?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞