[選擇故] 毒撚人生

460 回覆
55 Like 8 Dislike
b
邊撚個做壞規矩唔打飛機
「其實你有冇男朋友架?」是上天的意思嗎?我不自覺就打了這幾個字,並按下傳送。

「做咩呢?你想做我男朋友呀?」阿思又在挑逗我了。

「Err⋯⋯唔係呀,我⋯我都係問下啫。」我後悔了,不應該找阿思的,這簡直就是在自掘墳墓。

「唔⋯唔通我地見都未見過,就一⋯一齊咩。」我答。

「哼!唔好話你驚我係豬扒,到時走都走唔切~」阿思生氣地說。

「⋯⋯我驚你嫌我柒多啲。」我答。

「你又知我會嫌棄你嘅,你連見都唔敢見我,想做我男朋友,咁就真係難啲啦~」阿思這次是挑釁了吧。

「... 我應該點答?」

A. 見咪見,怕你呀?
B. 我地都係識咗幾日,遲啲先啦
C. 無視,結束對話
A
A
A
G拎!
C 唔可以有機會
而家起7x24 mon po唔比班脫毒撚入黎搞事
而家起7x24 mon po唔比班脫毒撚入黎搞事
其實我係想寫B多啲,但估唔到有咁多人支持阿明出池
痴撚線
想問下依家係咪留毒撚同脫毒撚之戰
我後悔了,不應該找阿思的,這簡直就是在自掘墳墓。

我應該去打飛機的,唉,選錯了
毒撚去到邊都係會比人玩比人遺棄, 主動出撃遲早出事
yes ar
成班mk仔推呀明去死
返屋企打飛機好過
「見咪見,怕你呀?就今晚啦!」我答。

「嘩,乜你咁心急架。」

「你⋯你咪仲心急,明明係你今朝想約⋯約我食早餐。」我說。

「多事啦你!你好煩呀我唔同你食呀!」

「拿,今⋯今次係你唔夠膽咋,唔⋯唔關我事架!」我說。

是我太急性子嗎?

女生真的很難捉摸呢,明明今天早上是她約我吃早餐,為什麼現在卻拒絕我呢,我想不通。

......

今天我提早回到家中,這幾天出去見太多情侶了,還是在家吃吧。

「咦?衰仔咁早返黎嘅?」家母說。

「係呀!今日冇咩特別野做呀嘛。」

「早兩晚唔係出咗去同女仔食飯架咩?情況點呀?」家母問。

「哦係呀!幾好呀!認識緊認識緊。」

其實我沒有去,但我沒說出口來,也說不出口,難道要我跟家母說我沒有那膽量沒有那勇氣嗎?

我隨便煮了個即食麵,吃飽就走進房間並關上門。

現在我應該?

A. 通宵玩「兒登幻想」
B. 柒訓
C. 打飛機
C
做得好
做得好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞