召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (33)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
即係要入左線先?
我真係有好多次差D就收左架26皮
每次個心都涼一涼
所以愈來愈小心
做乜咁陰公豬
左轉後回直 唔洗入左線直接打右燈
你入左線
無封到個位
比D心急人士攝左你個位而你又照轉線你就GG
如果係正路口我直接向右線做曬打燈望盲就得?
你轉左嫁麻
你轉果刻一定係偏左線
所以轉轉下 咪打燈望鏡望盲
再抽架車出去

小心D, 呢D彎好多人會抽頭插你位
重dup咗三次,同埋個考牌官話我太接近物體
睇落都重差唔少火喉
再努力下
咁早停加速快少少應該可以上返三波
最後幾次學車我都係三波轉二波轉入考場條路
btw 我油門離合軚盤各兩細剔 最後放左我 合併考9點未夠搭半返到
屌SHELL老味
我明明幾日前入Fuel save
張單原來收左我V-power

用車隊卡入完就走都無留意
考邊?
睇下有冇差佬抄牌,試過一次啱啱抄完就3波上到40沖過去,但係差佬唔抄既話.... 你預長期都騎線喇
但係點知要唔要縮呢?因為通常死車同死車之間得最多2個車位,如果我縮左入去既話,唔會要扭好多軚先出得返去?
如果離遠有對頭車黎緊
你都要縮入去讓人行先啦
如果夠位,我會整慢架車慢慢貼返着中間果條白線。不過啲車有時唔理你照過黎,果陣我就會停左先,唔縮返入去先得唔得?
你講緊邊條路
有條回程路好窄平排3架好似唔夠距離
你有冇諗過對方見你得住係中間
對方有可能都唔行停左係度望住你
咁你就即肥
肥佬 313
聽cfu講佢以前考重型貨車
好彩巴打你提醒我
加路連山道回程果度,我係試過3架平排行過,不過係出發果陣,真係啱啱好掂唔到黃線
果條路好多對頭車係學神
你要明白對頭車D技術都係有限公司
隨時對面學神覺得窄, 停係度唔郁, 咁就無了

你見祖哥條片
有對頭車佢都會縮番入少少停定讓對面
當然唔會縮晒入左邊, 但明顯係靠左駛先停定
祖哥啲片我係一路食飯一路睇,有啲位真係我察覺唔到。
我以為要縮曬,架車完全入曬去先再出
佢D片有SHOW 左右鏡既視點
可以留意到佢有意識縮番入D

似終都係果句, 唔擔保對面線個學神/對頭車
覺得個位窄唔敢過, 佢眼望你眼...

跟住就....
呢個位我考嗰時真係等咗幾分鐘
上斜啲車等燈頂翻落嚟,擋住我望落斜有冇車,索性等到上斜冇車,再望落斜冇車先出
輕型通常都係入完左線再打燈望右 cut 線,如果死車太近路口就好似前面元朗個 case 咁,轉緊彎就做打燈望右 cut 線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞