召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (33)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
香港有意外都好麻煩 睇返上個POST
撞到人地架車 人地返原廠整
已經係好彩
人地仆街小小話周身骨痛 真係可以話玩撚完
呢啲驗唔到既野 玩死大部人都得

我準備買車
都驚驚地
但見身邊啲人揸十幾廿年都無咩事件事
又安慰自己應該無事嘅
其實自己揸到幾安全都好,都會有盲毛撞埋嚟
做好自己已經差好遠,剩翻都係靠彩數
巴打路上平安
斑馬線?
經驗係大約五、六秒望一次左中右鏡
btw 我覺得自駕遊難度高過喺香港揸車,因為要適應唔同嘅指示/文字/規則/駕駛習慣,就算平時揸開車都未必即時上手,更何況雪藏牌
當然如果覺得有需要咪考牌囉,如果想考嘅我建議越早越好
有無巴絲試過上網抽快期一禁完我不是機械人就話你 操作不正確。預約使用相同IP地址。[517-E-0468] ? 第一次見

btw 次次打電話到20分就打唔通…點搞
而家520個半鐘
我前排學560
唔驚得咁多
小小括花小意外應該大部分人都試過
最緊要當刻唔好荒,目標係冷靜安全番到屋企先

見有朋友一聽到聲括少少
成程車舞龍咁個心重諗緊頭先

最緊要唔好傷到人傷到自己
其他都身外物
果度出去搞應該6千銀 (封頂位)

入場好地地轉得到
出果陣見前面括左重同老婆笑9人

自己埋到去就
唔岩色好多時係本身車經過時間洗禮
車身色已經同原廠有色差
你要將望鏡當係一個資料搜集既過程
你唔望就即係盲左一半
盲左重點揸

望中鏡可以比你知後面咩情況
例如有車好快上緊黎
後面有車好近你之類

咁你心入面就可以準備下一步
斑馬線,馬路左中右各有一個黃波波,suppose車讓人嗰啲
有啲說話真係唔講得

自括十巴
今朝一早起身落去用清水牙膏急救
真心驚啲盲毛
因為少揸,去操下啦,有次響啲無人去嘅工廠區行下
點知係咁有啲拖喼大馬響啲盲位閃出嚟
原來隔離有間專做大陸客嘅酒店
早睡早起呀巴打

養車真心係學問嚟,機械嘢化學嘢都要學下,同埋時間管理,特別第一架車唔抹下保養下唔安樂
重成日有D阿媽唔拖實D仔女
無啦啦會有D 幾歲大既小朋友撞出黎
次次嚇到我PK
踩到盡停定真係差1-2米就送左佢落下面
我成日自己抹嫁
其實車真係一個興趣黎
D普通維護野其實係幾好玩
香港又人貴地貴, 有時自己搞到真係好好多
如果有個中港牌就真係踩上大陸整
我公司整車係去深圳整, 價錢係香港既5-10%左右
即係香港整1千, 大陸整50-100, 質素一樣

車真係男人既私人空間, 特別係屋企有老虎
我好毒有時會自己落架車度播歌
之後拎住部switch坐係度玩

屌真係車死佢都無計
但搞到自己一身蟻果下煩
啲老豆老母睇實啲啦好心
多石1 take pass

今朝好多合格
天才君臨香港
買咩車呀
搵到車位先諗
有次無啦啦有個幾歲大男仔拖住架細佬仔單車行出馬路
後面跟住個好似大佢少少既妹妹
兩個都似幼稚園

之後附近係無大人
我同後車停定晒行出去拉番兩個小朋友入行人路
四圍搵佢家長, 無.....小朋友話佢地自己落黎踩單車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞