召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (33)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我知你講既大直路到底有幾長
如果用沙田圍路黎比,一定係三波過燈,就係學院附近個燈位明知佢就轉燈都只係應該收慢架車而唔會落2波
你可以上google map睇下條路咩樣
唔知有無?同想問下衝燈機會唔會做埋快相d野姐
我冇問開車熄匙喎,係咪認錯人
我記得啦
你係堅持要3波衝燈位果個人兄
啱啱今日學車嗰時問駕院阿sir, 佢堅持大直路燈位keep住用三波過, 搞到我15 16唔知點算好。。。
想換駕院阿sir , 唔係佢教得唔好,係想試下其他人嘅教法, 冇比較真係唔知佢覺得好唔好
元朗駕駛學院有邊個阿sir覺得比較好㗎?我係羅sir教
知你講既大直路到底有幾長
如果用沙田圍路黎比,一定係三波過燈,就係學院附近個燈位明知佢就轉燈都只係應該收慢架車而唔會落2波
你可以上google map睇下條路咩樣
快期抽唔到排返普通期既都係下年4月,起碼今次佢冇再話我唔夠快同過死車冇望鏡
比左機會你啦
阿Sir話今日有三個考官 其中一個手緊d
佢考完先同我講 其中一個係奪命金
好彩唔係佢考我
沙田圍路可以預到燈同燈之間既時間
如果你行左幾十次
呢個車速你知道可以過得晒D燈
當然無問題
點都係玩快期嫁啦
普通期咪即係自廢武功
閃果下咁明顯
好難唔知
你肯定你無衝燈咁佢咪就係無閃囉
早上都好明顯?
起碼我一定望到囉
個閃光燈好閃嫁wor
無學牌學乜野車呀
無牌駕駛咩

返去睇睇cam先
前幾個月佢先比人打左獲
你又肯定佢係綠燈
你驚乜姐
打極都係咁樣衰
幾時先有學神完整打得出一套還原靚靚拳
怕死羅,怕俾人告速

超果10KM 就算當佢捉你都係罰錢咋麻
驚黎做乜
係呀咪跟住行
最後都肥q左
佢意思係比機會你考多次咁解
thx
停車位置不正確
其實係咪停左黃格
刹車距離主要同車速有關,而唔係波段,你考過筆試就應該知
舉個例,同樣係平路,一架車4波行緊35,另一架3波行緊70,請問邊架刹車距離長啲?答案好顯而易見

唔好俾用咩波限制你點揸車,咁樣變咗支棍控制你而唔係你控制支棍。揸車係你要揸幾快/幾慢,就選擇用咩波配合;唔係你為咗用咩波而用車速配合。學棍波一定要搞清楚呢點

3波唔一定係快,你拖到20都行到3波,行50甚至70都可以係3波(當然唔係叫你超速),同琴日講嘅一樣,冇人迫你3波行夠50衝住過,點樣調節車速先係重點

真係驚嘅話,趁預備重考,練熟拖波動作,咁你唔駛驚落唔切2波停車。同埋叫師傅提點下你點樣改善判斷力啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞