召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (33)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔係定住比小小(過程太長可以tick你空波滑行 離合器控制不當 )
而係踩低極力子後一啖油就要比到轉數岩
跟住先放極力子

叫政府update 吓啦,要科技遷就政府,智障嗎
有無百零二百蚊
有你都唔敢戴上頭到啦
如果想均速拖波嘅話,踩盡極力子時同時呼油,同時手要轉波,入咗波就放極力子
原則上呼油呼得準(轉數準)嘅話,極力子放得快都唔會chok(利申:未練到咁靚);但一般穩陣計都係慢些少放
唔好話
我有諗過淘寶牌
但考牌用果個好似要有香港咩認證咁上下
咪玩啦巴打,條命自己咖
有時唔係你手車問題,但人哋派膠殃及池魚就慘
一波上二波成日因為怕痛 踢唔上二波
著硬頭既鞋係咪好d
上幾次就係比唔夠油又放得太快,chok到hihi
之後就無試了,慢溜去到燈位前先轉2波吊慢架車再停車
揸棍van係唔係都要望中鏡?
用手機試下,不過可能唔夠快
都唔得
師傅教話你唔知幾時放得極力子既就吊耐啲,吊耐啲實冇死

元朗考車宏業西街喺十字路口轉入康業街, 嗰度成日都有啲死車喺度等洗車, 正確方法應該點樣應對? 係咪轉咗入去少少之後就會直軚做扒頭動作, 再打燈望鏡望盲區踩中線行? 講就易,但係好多時都好難喺短時間做曬上面嘅動作, 就算揸得慢都好。 可唔可以轉入少少停低再做爬頭動作?
我考完牌第一次揸車就係揸 mazda 8 嗰啲矮身嘅 mpv
油門控制就問題唔大,不過睇位真係唔太習慣,始終矮身車同 hiace 比係辛苦啲
宜家啲 browser 開始唔 support java,個政府系統仲要 keep 住用
宜家政府嘢要用 java 我都係用 IE
慢溜去到燈位前先轉2波吊慢架車再停車

係無錯架
要比個官睇到你係識用engine brake
個 java 係咪最新版本?正常去到檢查系統嗰陣 java 會問你係咪執行
電話應該唔支援 java,所以都係留嚟打電話好過
理論上唔洗
望埋無傳
我記得係快速咁右左中右
幅度大得黎要望得快
打埋場LOL答你
有d彎位要收一收慢用2波入會好d,又唔想收慢到2波唔比油個速度嘛
考牌角度
三波唔係一個適合轉灣既波段
如果我做就會開始轉入去嗰陣就睇定有冇死車,有死車就即刻做爬頭動作,對頭有車就停低先囉
但係唔係都停低先再爬頭就唔係咁好,行直線要爬頭你都唔會停低啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞