[真人真事]新年流流,因為金莎掀起爭奪戰

1001 回覆
1728 Like 8 Dislike
拎盒金莎姐 比番人啦
拳館內其餘幾人都望住我哋,似乎佢哋都好奇怪點解馬師父會咁決絕。

「馬....師父.....唔知有冇咩方法可以補償俾你....?或者我哋同你買咗佢?」我試探性咁問,

「唔需要。」馬師父搖搖頭,

「唔好呀師父大人!死人架!我求下你呀,小弟願意為奴為婢服侍左右呀!!」細佬即刻哭腔跪地哀求,

「係囉馬Sir,小事啫,新年流流玩少人一陣啦。」一個同我差唔多年紀嘅男仔幫口,

「嘿,進仔你呢排多嘢講咗喎,過完年要加操先得嘞。」馬師父輕笑一聲,

我一聽,知道事情未必冇彎轉,可能呢位拳師傅要面子,嫌個台階起得唔夠高啫。

「馬師父,年初一都要打攪你真係非常唔好意思,唔知有冇啲咩我哋兩兄弟可以做嚟略表歉意呢?」我即刻好有禮貌咁問,

「唔......咁都唔係話冇嘅.......」馬師父皺眉思考,

我聞言大喜,知道自己終於搵到個位去說服呢位泰拳師傅。

「你哋兩兄弟,喺呢度幾位學員度揀一個出嚟對打一回合,如果捱到兩分鐘唔投降就俾你哋攞返走盒嘢。」馬師父說,

「呢度?揀一個......對打.........?!」我愕然反問,
「係呀,不過唔想打當然可以拒絕啦。」馬師父點頭回答,

我望一望拳館入面幾個人,三個男人生得高大,就算著住件薄褸都睇得出佢哋身型非常健壯,加上係拳館學員,就算再新手對住我同細佬呢兩件純白鎮村民級數都肯定打得死有餘,剩返一個就係身材圓圓地嘅師奶。

本來我考慮搵頭先幫口嗰位男仔,畢竟新年流流,唔通真係拳拳到肉打死人咩!相信大家都係交下戲啫。

「你哋幾個唔好放水呀,如果唔係過完年就每堂同我打返兩round先。」馬師父好似洞悉到我嘅諗法,

嗰幾位學員一聽完馬上倒抽一口涼氣,個樣仲即刻變到非常認真,令到我如意算盤又打唔響。

「呢個!我揀呢個阿姐!!」細佬未同我商量就大聲叫咗出嚟,

眾人從佢手指方向望去,只見著住U記薄羽絨嘅師奶默然不語,但係其他幾位已經即刻面色大變。

拳館內怪風陣陣,我突然覺得好似身處雪藏庫之中,忍唔住渾身打咗個冷震。

唔會呢個阿姐先係拳館掌門吳留手之類咁老土啩............?!

================
又live左
哥斯拉
Rip 金莎兄弟
比我估中左
好好睇,又live咗
Live咗
屌又live咗
人類總是
又live左
功夫
Live左
大鑊live咗
等睇比呀姐收皮
lm咗,好正
live咗,好正

自膠
係要揀個最勁
拳館劇情似曾相識
live 左
大佬比人一種四肢發達頭腦簡單 好蠢嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞