[真人真事]新年流流,因為金莎掀起爭奪戰

1001 回覆
1728 Like 8 Dislike
Live
好正
但live左
留名
留名支持三哥
陰目幾時出書啊 兩本睇晒好耐喇喂!
三哥
表姨媽又岀現
Live
「冇辦法,我哋而家一齊去啦。」我深吸一口氣,

一邊係九死一生嘅大魔王表姨媽,另一邊係十死無生嘅殺人王親大佬,正所謂兩害取其輕,我哋兩個硬住頭皮摸上表姨媽屋企。

「叮噹。」

「新年快樂呀表姨媽!橫財就手青春常駐呀!」我同細佬異口同聲,

「唔,新年快樂,咦,得你兩隻嘢嘅?」表姨媽一開門就問,

「哈.....兩老行得慢,我哋心急想見表姨媽呀嘛!」我堆起好假的笑容,

「古靈精怪,肯定冇好嘢。」表姨媽一臉懷疑,不過都放我哋入屋,

我哋一入去就即刻左顧右盼,希望搵到阿媽包嘅金莎,好在阿媽全部禮盒都自己包,包裝紙仲要另外買而唔係咩百佳惠康,所以我哋即刻望到,阿媽盒金莎就喺客廳嘅茶几上面。
留名
我同細佬交換一下眼神,畢竟咁多年兄弟,唔洗點傾大家已經明白應該做啲咩。

「嗱,你哋兩個今年乖乖哋,阿風你就快啲搵個女朋友啦,兵仔你就學業進步。」表姨媽俾咗兩封利是我哋,

「多謝表姨媽!呀,表姨媽我可唔可以開盒朱古力食下呀?」細佬打蛇隨棍上,

「開囉開囉。」表姨媽無所謂回答,

細佬一聽喜形於色,即刻伸手去拆檯上盒金莎嘅包裝。

「等陣!」表姨媽突然喝停佢,

我哋兩個抬頭望向表姨媽,只見佢一手拎住個全盒。

「呢度仲有好多糖同朱古力呀,一陣開多盒我食唔哂,你食咗呢度先啦。」表姨媽將個盒放喺細佬面前,

「但係....但係.....我想食.....呢盒多啲呀....」細佬一臉為難咁講,

「係....係喎表姨媽呢度咁多人上嚟,肯定好快就清哂啲嘢啦,細佬你唔好掛住食,不如等我哋幫下表姨媽拆多幾包擺靚啲啦!」我作勢推咗細佬一下,

表姨媽冇出聲,只係默默咁望住我哋兩個,氣氛尷尬靜默,搞到我同細佬手心冒汗,細佬仲忍唔住吞咗一啖口水。
留名
大家有無留意 今集主角喺上集主角嘅堂弟
會唔會有番呀翔呀飛出現
一口氣追到LIVE~好正呀!!!留名比正評
岩岩重睇返三哥本燈神(封面好___個本)
真係睇一次笑一次

冇圖點討論

貼圖三哥會嬲嬲豬
只怪我發現得太早,留名
又Live左
隔離登推都冇人推
三哥下個故放棄果邊市場啦 盞自己難受
Live
好緊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞