[真人真事]新年流流,因為金莎掀起爭奪戰

1001 回覆
1728 Like 8 Dislike
我愛三哥
今年個主角應該大過上年個主角
點解會叫佢做堂哥

上年主角20歲,今年頂盡21 喺有啲bug

原本應該係兵仔叫佢堂哥 我寫寫下唔記得左....

Live
留名
由朝早到而家,我同細佬分別去咗幾個唔同地方,大家都冇食過嘢,點知而家仲要入元朗,望一望時間距離天黑已經冇多,我唯有拖住細佬落樓下截的士。

「二哥....我唔夠錢呀.....」細佬一見紅色的士就話,

「得啦妖,我俾住先呀。」

勞民又傷財,尤其我最無辜,根本成件事我就係好心做壞事,仲要連埋細佬嘅死貓一齊食,望住架的士由大欖駛入元朗,咪錶每跳一下我個心就沉多一下。

的士駛入元朗工業區一座工廠大廈,我同細佬跟住地址摸上去,入面又暗又舊,簡直好似打緊喪屍Game咁。

地址上寫嘅單位鐵門緊閉,我嘗試按門鈴,但係好似冇聲咁,所以我忍唔住敲咗敲鐵門。過咗一陣,鐵門慢慢打開,一個男人探頭出嚟打量我哋兩個。
留名
「新....新年快樂.......我哋係.......」

「入嚟先講啦。」

鐵門打開,我同細佬行入去,發現入面原來係一間拳館,不過今日年初一冇人上堂,只係有兩三個人喺入門傾緊計。

「咦,馬師父今日咁旺場呀?」場內一個師奶笑說,

「今日我哋冇開門喎,有咩幫到你哋呀?」另外一個笑容滿面嘅高大男子同我哋講,

原本呢,貿貿然同人講話「新年快樂呀,我係嚟攞走你盒金莎架」,人哋一定會當我痴線,所以我特登帶多咗盒金莎喺身。

「係咁嘅,我哋攞錯咗我大佬送俾阿嫂嘅禮物,輾轉之下俾我親戚送咗嚟呢度,所以想用另一盒同你交換返。」我將另一盒金莎雙手奉上,

被稱為馬師父嘅男人望一望我同細佬,再望向我手上面盒嘢。

「唔得。」馬師父木無表情咁回答,

我同細佬冇諗過佢會係咁嘅反應,細佬已經忍唔住要飛身出去跪求佢老人家開恩。
馬師父 !!!!!

IN 三哥 WE TRUST !!!!
想問陰目3 幾號見街?
Live
呢個馬師父係咪識出氣功波果個???
拳館
要打贏c9先可以攞返盒金沙
識放波既馬師父
live
三哥
Live
三哥
三哥三哥
馬師父一個龜波氣波 打到你兩條蛋散返大欖
好好睇
痴撚線
馬師傅都出埋

食粒金莎放波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞