iPad Pro 2018 用家討論區(4)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
不如你試下重裝iOS一次先啦!

1). Backup iPad

2). 在設定還原出廠

3). 還原後設定為新iPad

如果試咗都有問題就拎去整,無問題就試倒番Backup睇下是否都是正常。
用Wi-Fi Hdd
唯有係咁,睇落唔似common現象
好難揀
10.5" Wi-Fi 百老滙扣 8% 回贈 around $4589
11" Wi-Fi 百老滙扣 8% 回贈 around $5888
12.9" Wi-Fi B&H US$629 x 7.97 around $5013
12.9" Wi-Fi + Cellular B&H US$649 x 7.97 around $5173
依家仲買10.5?
建議喺百老滙買 11",用嗰 8% 獎賞錢回贈補錢買埋 Apple Care+?
但係我又衰,最紅自主獎賞嗰 5X 唔係擺晒落賞家居
屌 岩岩特登走去睇 部機彎既屌
有冇得換機
有冇巴打部機一開盒就灣既
準備買 唔係掛
如果想用pencil 揀玻璃貼定膠貼好
仲有人諗pro 10.5
之前係堆仆街呃人接手佢地部二手10.5
先呃人話部古董夠用

咁中意考古, 不如返去用56K
10.5有機會有白印問題,仲要唔係即時出現
一係彎、一係白印,自己揀
成6千蚊起部野,QC做到咁垃圾
記住,彎機不要買,即場換,原因:

1. 垃圾apple話冇事,可用,但你要記住,你部機日後換電/有咩問題,去apple store整,佢會以你部機彎為理由唔整或收勁貴。呢個情況係以前任何一代iPhone都試過。或者google你查下。

2. 彎咗係不良品,無論用不用到都係不良品,你入套放筆上去係好樣衰。而且,唔係賣$2蚊,係成萬銀部機彎咗,咁你都接受除了盲fans外,我睇唔到有咩理由接受。

補link ,英文https://www.reddit.com/r/apple/comments/a7zubt/no_apple_a_slightly_bent_ipad_pro_straight_out_of/

https://www.reddit.com/r/apple/comments/a80b9c/fyi_apple_charges_more_for_repairs_if_new_ipad/
揀唔貼
我仲諗住去百記買...而家即係叫我唔好買
諗諗吓想trade in部Pro 9.7換一部11 但仍然要比5000幾真係好貴
咁易彎係咪要買apple care+
唔貼又驚好快花
連登仔係咁on9,又話去到拎部新機上手無衝動買,又話除左full screen 就無特別,屌 成班死窮鬼
咁除咗face id之外
又的確冇咩嘢係新pro做到而10.5做唔到
唔洗插屎忽叉電
國際牌鍾意插 多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞