iPad Pro 2018 用家討論區(4)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
係咪要買原裝apple3.5mm先work
買得IPad ,要套就唔好慳嗰幾舊水買個原廠套
人地花左咁多時間左度右度,重量、貼合程度、抗油等等,已經係最平衡到
出面啲大陸19廠就知道尺吋之後,是但搵啲料痴埋一齊俾你用,咁不如搵幾張紙巾包住ipad貼啲膠紙咁用好過啦
見好多人都等keyboard
我本身都有諗過
不過自己又唔係經常會用到
唔洗用果陣座枱又唔似上代咁可以收去後面
點都要放出嚟好曬位
所以我最後買咗副廠smart folio加Logitech Keys-To-Go keyboard
真係好薄同好輕,大細同iPad pro 11吋都match
iPad pro 11: 247.6 x 178.5mm
Logitech Keys-To-Go keyboard: 242 x 137, 180g (拎上手超輕)
打字手感幾好,鍵程效果都唔錯
佢另外仲有個stand送俾你可以放iPhone or iPad
同一時間又可以kick住個keyboard等佢有少少斜度
打字又再舒服啲
不過我就無拎個stand出街用
根本個keyboard 唔連住個套應該仲方便 不過副廠唔個邊隻會可靠d
一直用itune up 開,之前都覺得會好d,不過過左咁多年應該都可以開始脫離電腦喇呱
其實word excel 有無邊隻格式會似返d 原版m$office ,家陣試過一兩隻好似都走位走到好勁,但m$出果隻office無得買斷實在太貴
用緊ipad pro 11吋,有冇人同我有同樣情況,平放部ipad係枱面上,touch個mon會冇反應,係都要我拎上手先會觸控自如,咁樣係咪正常?有冇setting可以set?定還是真係我部pad有硬件上既問題?
似有問題

已買Apple cover ,放呢個淘寶$30(少用新淨),港島線交收,有意TG

https://t.me/Kkai_0702
想問 用左keyboard folio 之後
個速成可唔可以用第三方

因為蘋果原生個速成真係垃圾到暈
首先我想個碼係跟番windows 排位
好似(我)字 不嬲打開 H I 7 佢又幫我排常用字
之後又無聯想字喎
用緊12。9,開始慣人,但都仲係好重拎住用既話
就係中意一部機過 D野唔洗搬黎搬去, sync 黎sync去
我剪片時先開mbp 有split screen 上網/做野方便左好多
巴打有冇link 磁力夠力?
btw 有d 似億色
用緊mon 貼? 我試過, 平放先出事 打緊 coc war 先出黎出唔到兵
本人表示用緊vtc個email login office
唔知係咪因為有.edu尾
定係vtc同microsoft有合作啦
自動用緊full version office 365
你都可以試下
如果係vtc/ ive舊生
可以申請舊生會果個account一樣得架
係,係百老匯買左張mon貼黎用。
唔通係mon貼問題?但又會咁得意,令到部機平放時就touch唔到,但係手機用mon貼又唔會
我都係,用緊BENKS 玻璃貼
平放係枱好易touch 唔到,一係畫直線會斷開
諗住轉張膠則貼睇下點
點樣可以張影片檔放入相片入面!有d apps只可以load到相片個folder! Youtube下載片又會入左相片入面,但itunes過片又會去左影片到!係同格式有關?
舊生都得?
係啊,你去search vtc舊生/ 校友應該即刻會見到可以申請
開咗個校友Acc就自然有email
就可以用Office 365
個email (有.edu) 仲可以申請到呢度嘅Acc lol
真係得,好正 app都免費用,唔知電腦用係咪都免費
呢個未試,但應該都得
因為佢係相等於你subscribe咗
只要你用返同一個acc login就用到Office 365
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞