【結局】《末日下的那些人》 (3) - 世界即將終結, 我們卻沒能登上方舟

865 回覆
56 Like 1 Dislike
諗下
點解係解咒師
唔係驅魔師
見你秒回咁要睇了
長期MON POST
同埋我自己都係冇膽個D黎 甜故鬼故都係唔會寫既野
ok兩樣我都唔睇
絢香線 我第一個擔櫈仔睇
Btw 呢到實會有人賞識呢種故
真係好空虛
你是楊子平,你剛剛聽到,世界還有140天就會末日,你的選擇是:
A)回家屌細妹
B)四處走走
殺死所有名字中有琪字既少女
你到處走走,想要殺盡所有名字有個琪字的少女。你找到了梁X琪,可是她已經唔係少女了。不過她一直跟你講西班牙籍老公,你覺得好很煩,有殺了她的衝動。這時候,你會:
A)做瓜梁X琪
B)搜索舒X淇
B
你心想:「老閪殼。」於是放棄了梁X琪,改為搜索舒X淇。不過,你忽然醒起,舒X淇的淇字,是三點水的,不是王字邊。

就在這個時候,你見到一個少女,站在中環天橋的欄桿邊,明顯是想尋死,但係論論盡盡,想爬又爬不過去。這時候你決定:
A)幫佢一把,推鳩佢落橋
B)幫佢一把,拉佢返黎
C)當睇唔到,回家屌細妹
B
C
「喂, 你, 救乜撚呀你!」
「對唔住, 你自便。」 語氣一如以往就好, 沒必要和她客氣, 反正不認識。
「你見到人自殺係咁既咩!」她雙眼通紅, 「你有冇家教架!」
「咁你想我點? 黎勸返你個零兩個鐘? 大家既時間都冇乜架大姐。」
她把長髮一撥:「你信唔信我就死俾你睇?」
我冷笑一聲:「你係生係死, 關我撚事?你係死到既,自己跳左落去啦。」
「你...你......」

你發覺這個粗口港女十分傲嬌,相當合你口味,你決定:
A)問佢叫咩名
B)不要暗戀,要強姦
C)普通料姐,細妹更可愛,回家屌細妹
舒琪示意圖
V.T.Black 眼見異變的世界線,舉起左手俯視這糟七八糟的劇情,左手上的鑲有六顆寶石,金色正散發六色光芒的手套 幽幽道:「Fine...」

話音剛落,響指一響,視野內只剩白色光芒,一切都淹沒在虛空中。

「未撚騎劫啦屌 」 他凝視準備今晚上傳的角色參考圖,不禁擔憂起來。
我好努力咁令故事好似原本咁進行
唔太好選擇故
我既故事都按照原本既進程發展緊,只係每次選擇都會加個選擇C
細妹係港大工程師,唔使搵FBI
幻想破滅時間

參考圖之中, 主角阿平係最難諗, 因為設定上作為文雀既佢就係大眾臉, 冇任何存在感, 俾人見過轉個頭就會忘記, 所以我本來決定走數, 因為某個你今日係度街見過而忘記左既人, 就係佢

但當然, 佢都係唔柒既, 甚至有D型棍, 唔係點吸引到3個女角愛上佢, 平衡返兩者, 我決定較接近我想像中既佢既人, 係呢位人兄

唔係講笑, 係電視見過佢, 但我足足諗左成日先記起佢個名, 應該平衡到樣/平凡呢個點
搵屋企人試過, 冇人講得出佢個名
冇鬚 有陰嘅話係幾正
好難得幾型棍但係硬係認唔到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞