【結局】《末日下的那些人》 (3) - 世界即將終結, 我們卻沒能登上方舟

865 回覆
56 Like 1 Dislike
楊教授下屬:哥控真係好恐怖令人好有推動力~
尋晚太攰冇live 到,好多謝樓主寫咗個咁好嘅故畀我地
多謝樓主寫呢個故事比我地
琴晚冇live到,一起身就見到有文,舊地球只有阿平一家獲救,但其他人都應該心滿意足了吧
可能活著才是受罪
但點都好阿平佢地冇死都係好事
謝謝你帶呢個故俾我地
好故,好彩最後真係世界末日
後段發夢嗰度幾驚係啲唔知咩伏筆,然後啲人唔使死

幾時出書?
終於訓醒,係時候寫返d 野去勉勵下作者了.

我係由赤柱篇開始追故追到結局的.
而老實講,我呢世人最憎嘅就係日日追故/追劇/追電影系列,
因為自己好唔想為追劇情日日茶飯不思咁...

即使係之前喺高登好出名嗰幾個故(例如紅van 嗰d)
我都一定堅持係等佢完咗故至追的.
一黎唔想日日等,二黎亦驚爛尾.
但你嘅文令如此憎追故嘅我,
都忍唔住日追故,
可見呢個故寫得幾好

長話短說,
如果你要搞/有人搞眾籌幫呢個故出書的話,
一定支持買三本(珍藏用,閱讀用,佈教用).
樓主加油!期待你下一個故!!
依個故係我喺連登第一個追到live仲要由頭睇到落尾嘅故 真係好好睇
Btw 如果出書我第一個支持
有冇機會寫生存下來的那些人 寫下楊子平一家係新地球俾新地球人排擠 小莉大個咗又可以又可以揮吓劍咁 人類又內亂等等 真係諗吓都爽
分分鐘可以寫幾個"新地球"各自組成星際聯邦,
然後發生戰爭
你個名
我買四本, 多咗嗰本用嚟打飛機
個故真係好好好好睇 緊湊得黎又帶到生命既意義 要寫讀後感既話都有排寫

但係個故應該仲係有伏筆架喎 小莉個能力 仲有主角夢到既野都應該係?
如果佢地最後全部人一齊過就好
咪可以一齊transfer
唔係又末日啦, 因為最後強調過流星雨, 就好似係新世界中, 阿平仲記掛住舊人咁既象徵意義, 至於點解唔救埋其他人, 就係設定上既問題啦, 時光機唔係咁方便既野黎
個個係我自己玩野既位啫
好開心你鐘意呢個故, 我都寫得好滿足
咁易俾你估到
唔緊要啦
幾貼切Wor
多謝大家一路支持
以為小行星打唔中? 以為有後備方舟? 我玩時光機
最後一段啫

原來係穿越故黎
搵我吹水可以FB PM我/留言呀, 我好鐘意同讀者交流既
作為一個作者, 寫出讀者同自己都鐘意既故當然好
而我認為最高層次既係一個故可以改變左讀者
啟發到佢地一D野, 係佢地腦中留低一D野
相信呢個故已經做到
同個故最後講既一樣
但願大家都搵到自己既意義
呢個故一D都唔離地
始終每個人都有屬於自己既世界末日
多謝支持
多謝嘴巴似極甜
超越時空動力
我都明出文出得太夜既 多謝大家一路支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞